Barackos-diós rétesrózsák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
32g őszibarack12 kcal
-
13g réteslap37 kcal
-
4g barna cukor16 kcal
-
8g dió55 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g juharszirup22 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
210
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
381g őszibarack143 kcal
-
150g réteslap443 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
100g dió654 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g juharszirup260 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
2503
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
42.1g őszibarack16 kcal
-
16.6g réteslap49 kcal
-
5.5g barna cukor21 kcal
-
11g dió72 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g zöld kardamom0 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
11g juharszirup29 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
Összesen
276
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
210
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 147.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1026.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.9 g
-
Cukor 166 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 378.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 744 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 763 micro
-
β-crypt 245 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
2503
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
276
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
3 db őszibarack
-
6 db réteslap
-
50 g barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
2 ek porcukor
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy muffinformát enyhén kenjünk ki olvasztott vajjal. Keverjük el a darált diót a barnacukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és az őrölt kardamommal. A barackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, és szeleteljük fel nagyon vékonyan.
- Fektessünk le egy tésztalapot a munkafelületre, kenjük meg olvasztott vajjal, majd helyezzünk rá egy réteslapot. Kenjük meg vajjal, majd szórjuk meg finoman a diós keverékkel. Tegyünk rá egy újabb lapot, és nyomkodjuk le, hogy összetapadjon. Végül a legfelső réteget is kenjük meg vajjal, majd ezt a folyamatot ismételjük meg a másik 3 réteslappal.
- Vágjunk a rétegezett lapokból 6-6 csíkot hosszában egy derelyevágóval vagy éles késsel. Fektessük rá a barackszeleteket úgy, hogy a tetejük kicsit túllógjon a tészta szélén. Szórjuk végig egy kanál diós keverékkel, majd óvatosan tekerjük fel spirálba a tésztát az egyik végétől a másikig. Helyezzük őket az előkészített muffinformákba. Ismételjük meg a maradék tésztacsíkokkal és barackokkal, amíg mind el nem fogy.
- Szórjuk meg az egészet a maradék dióval, majd süssük aranybarnára és ropogósra, kb. 35 percig. Félidőnél vegyük ki a sütőből, és azonnal öntsünk rájuk 1-1 evőkanál forró juharszirupot. Tegyük vissza a sütőbe még 15 perce. Miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, és porcukorral meghintve tálaljuk.
- A tésztarózsákat légmentesen záródó edényben, szobahőmérsékleten legfeljebb 1-2 napig tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3147
- Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Ezek a rétestésztával készült barackos rózsahalmok igazán egyszerű és elegáns desszertek mindazoknak, akik szeretnek elbíbelődni a konyhában, hogy otthon is gyönyörű süteményeket készíthessenek, minimális erőfeszítéssel.