r
Nosalty Logó

Barackos-diós rétesrózsák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Barackos-diós rétesrózsák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 276 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy muffinformát enyhén kenjünk ki olvasztott vajjal. Keverjük el a darált diót a barnacukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és az őrölt kardamommal. A barackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, és szeleteljük fel nagyon vékonyan.
  2. Fektessünk le egy tésztalapot a munkafelületre, kenjük meg olvasztott vajjal, majd helyezzünk rá egy réteslapot. Kenjük meg vajjal, majd szórjuk meg finoman a diós keverékkel. Tegyünk rá egy újabb lapot, és nyomkodjuk le, hogy összetapadjon. Végül a legfelső réteget is kenjük meg vajjal, majd ezt a folyamatot ismételjük meg a másik 3 réteslappal.
  3. Vágjunk a rétegezett lapokból 6-6 csíkot hosszában egy derelyevágóval vagy éles késsel. Fektessük rá a barackszeleteket úgy, hogy a tetejük kicsit túllógjon a tészta szélén. Szórjuk végig egy kanál diós keverékkel, majd óvatosan tekerjük fel spirálba a tésztát az egyik végétől a másikig. Helyezzük őket az előkészített muffinformákba. Ismételjük meg a maradék tésztacsíkokkal és barackokkal, amíg mind el nem fogy.
  4. Szórjuk meg az egészet a maradék dióval, majd süssük aranybarnára és ropogósra, kb. 35 percig. Félidőnél vegyük ki a sütőből, és azonnal öntsünk rájuk 1-1 evőkanál forró juharszirupot. Tegyük vissza a sütőbe még 15 perce. Miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  5. A tésztarózsákat légmentesen záródó edényben, szobahőmérsékleten legfeljebb 1-2 napig tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3147
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos-diós rétesrózsák
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ezek a rétestésztával készült barackos rózsahalmok igazán egyszerű és elegáns desszertek mindazoknak, akik szeretnek elbíbelődni a konyhában, hogy otthon is gyönyörű süteményeket készíthessenek, minimális erőfeszítéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...