r
Nosalty Logó

Barackos-diós rétesrózsák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Barackos-diós rétesrózsák
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

210
Kalória
3g
Fehérje
23.2g
Szénhidrátok
12.3g
Zsír
31.5g
Víz
17.9g
Koleszterin
1g
Rost
13.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    378.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy muffinformát enyhén kenjünk ki olvasztott vajjal. Keverjük el a darált diót a barnacukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és az őrölt kardamommal. A barackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, és szeleteljük fel nagyon vékonyan.
  2. Fektessünk le egy tésztalapot a munkafelületre, kenjük meg olvasztott vajjal, majd helyezzünk rá egy réteslapot. Kenjük meg vajjal, majd szórjuk meg finoman a diós keverékkel. Tegyünk rá egy újabb lapot, és nyomkodjuk le, hogy összetapadjon. Végül a legfelső réteget is kenjük meg vajjal, majd ezt a folyamatot ismételjük meg a másik 3 réteslappal.
  3. Vágjunk a rétegezett lapokból 6-6 csíkot hosszában egy derelyevágóval vagy éles késsel. Fektessük rá a barackszeleteket úgy, hogy a tetejük kicsit túllógjon a tészta szélén. Szórjuk végig egy kanál diós keverékkel, majd óvatosan tekerjük fel spirálba a tésztát az egyik végétől a másikig. Helyezzük őket az előkészített muffinformákba. Ismételjük meg a maradék tésztacsíkokkal és barackokkal, amíg mind el nem fogy.
  4. Szórjuk meg az egészet a maradék dióval, majd süssük aranybarnára és ropogósra, kb. 35 percig. Félidőnél vegyük ki a sütőből, és azonnal öntsünk rájuk 1-1 evőkanál forró juharszirupot. Tegyük vissza a sütőbe még 15 perce. Miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  5. A tésztarózsákat légmentesen záródó edényben, szobahőmérsékleten legfeljebb 1-2 napig tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezek a rétestésztával készült barackos rózsahalmok igazán egyszerű és elegáns desszertek mindazoknak, akik szeretnek elbíbelődni a konyhában, hogy otthon is gyönyörű süteményeket készíthessenek, minimális erőfeszítéssel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!