r
Nosalty Logó

Barackalagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Barackalagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3704 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3152 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 3584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Verjük habosra a az egész tojásokat a cukorral. Keverjünk hozzá az olajat és a kefírt, valamint a liszttel elkevert sütőport.
  2. A sütőformát kikenjük margarinnal, majd meglisztezzük.
  3. A sárgabarackokat ha akarjuk, meg is hámozhatjuk. Ízlés szerint cukrozzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk, hogy ha levet eresztene, akkor a zsemlemorzsa felszívja.
  4. A tészta 1/4 részét a formába töltjük, és a barackokat beledobáljuk, majd tovább rétegezzük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
  5. Díszítsük tejszínhabbal és sárgabarackkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8719
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 22.

Ajánló

Őzgerinc formában is süthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

40 kg sárgabarackból főztünk lekvárt. Mikor már az utolsó adagot csináltuk, akkor kaptunk a szomszédból még 10 kg barackot. De már nem volt kedvünk abból is lekvárt készíteni, ebben a borzasztó hőségben. Így olyan süteményt szerettem volna készíteni, amelybe barack kell. De persze ezt a süteményt is elkészíthetjük bármilyen idénygyümölccsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...