r
Nosalty Logó

Banános-csokis keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-csokis keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2784.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 2536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot összekeverjük.
  2. Apró kockákra vágjuk a csokit, a banánt pedig villával darabosra nyomkodjuk. Ezek is mehetnek a lisztes keverékhez.
  3. A vajat megolvasztjuk, és a tojással együtt elkeverjük a többi alapanyaggal.
  4. Egy kilisztezett, kivajazott tepsire kávéskanálnyi gombócokat helyezünk, figyelve arra, hogy legyen köztük legalább másfél-két centi távolság, mert kissé szétfolynak. (Egy általános tepsire nálam 4x4 darab fér rá.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x3
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16194
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és nagyon gyors keksz, ami majdnem egészséges (tulajdonképpen finom, és mivel ez a lényeg, nálam a "fitt" kategóriába tartozik). Bármilyen csokival elkészíthető. Ha van maradék mindháromból, akár vegyesen is mehet bele. De nem árt neki a mazsola vagy más aszalt gyümölcs sem. Ez az adag két tepsire elég, és körülbelül 32 darab lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...