r
Nosalty Logó

Banánkenyér görög joghurtos krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szikszai Anna
Banánkenyér görög joghurtos krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

623
Kalória
8.9g
Fehérje
92.7g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
56.6g
Víz
60g
Koleszterin
4.4g
Rost
55.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3734 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    339.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 3734 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt vagy szilikonkenyérsütő formát.
  2. Tegyük egy nagy edénybe a száraz hozzávalókat, a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat és jól keverjük össze őket.
  3. Egy villával vagy egy késes betétű robotgéppel pépesítsük a banánt, tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a tojást és a vanília kivonatot. Ha jól elkevertük, akkor fokozatosan adjuk hozzá az olajat is.
  4. Elegyítsük a száraz és a nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével, óvatosan, amíg homogén állagú nem lesz. Vigyázzunk, ne keverjük túl, mert akkor a kenyér nehéz lesz.
  5. Az így kapott tésztát öntsük a kenyérsütő formába és tegyük a sütőbe egy 40-50 percre. Sütőtől függően fél óra után érdemes tűpróbával ellenőrizni,hogy kellően átsült-e.
  6. Ha megsült, tegyük félre, hogy hűlhessen. Közben készítsük el a krémet a görög joghurt, a krémsajt, a citromlé és a porcukor keverékéből. Érdemes óvatosan bánni a cukorral, fokozatosan adagolni, hogy a szánk íze szerint alakíthassuk.
  7. Ha a kenyér kihűlt, akkor bőségesen kenjük meg a tetejét a krémmel és már tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A KFT dalától megihletve gondoltam újra a cukkinikenyeret. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!