Balzsamecetes karamellizált sült répa
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
137
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
412
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
74
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 137.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12535 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
137
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 693.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 412.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3790 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15782 micro
-
β-karotin 37606 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1162 micro
Összesen
412
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2813 micro
-
β-karotin 6703 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
2 ek balzsamecet
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A répákat megpucoljuk, 6-8 cm hosszú hasábokra vágjuk, és egy kisebb sütőedénybe rendezzük.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Egy kicsi tálkában összekeverjük a máz hozzávalóit: balzsamecet, méz, olívaolaj, só, bors, fűszerek. Méz helyett használhatunk barna cukrot, és ha van friss fűszernövényünk, abból is tehetünk pár ágat a répákra.
- A répákat jól megkenjük a mázzal, de hagyunk egy picit még egy következő kenéshez. A tepsit berakjuk a sütőbe, és folyamatos figyelés mellett megpirítjuk a répákat, ez kb. 10 perc, majd kivesszük, újból átkenjük, átkeverjük, és további pár percig sütjük őket.
- Díszítésnek, ha van otthon, mehet frissen aprított petrezselyem vagy pirított magvak a sült répa tetejére. Nekem egy kis pirított szezámmagom volt, azt szórtam rá.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4651
- Feltöltés dátuma: 2020. április 11.
Ajánló
Köretnek, snacknek, de akár még szendvicsfeltétnek is nagyszerű!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Húsvétkor a tojás és a sonka mellé már csak egy kis répára van szükség, ez a sült répa nagyszerűen kiegészíti majd a menüt!