Bakonyi harcsaszelet
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g törpeharcsa298 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
80g csiperkegomba17 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3 kcal
Összesen
600
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g törpeharcsa1190 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
320g csiperkegomba68 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11 kcal
Összesen
2404
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
36.7g törpeharcsa44 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
7.3g zöldpaprika1 kcal
-
13.2g paradicsom2 kcal
-
11.8g csiperkegomba3 kcal
-
14.7g főzőtejszín19 kcal
-
6.6g kapor3 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
Összesen
88
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1524.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 753 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 557 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 1342 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 1067 micro
Összesen
600
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 189 g
Zsír
-
Összesen 150.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6097.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1056 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 3013 mg
-
Nátrium 1407 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 2228.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1551 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 416 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 605 micro
-
Kolin: 830 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 422 micro
-
β-karotin 5368 micro
-
β-crypt 259 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 4269 micro
Összesen
2404
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 340 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 nagy db paradicsom
-
10 közepes db csiperkegomba
-
400 ml főzőtejszín
-
1 csokor kapor
-
1 csokor petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A harcsát közepes szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- Teflon serpenyőbe öntjük az olajat és a harcsaszeleteket elősütjük, majd félretesszük.
- A hagymát és a paprikát apróra szeljük, és kis lángon megdinszteljük.
- Amikor a hagyma és a paprika már megdinsztelődött, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és gombát, sózzuk, borsozzuk.
- A gombás ragunkat meghintjük apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és azt is hozzáadjuk.
- Miután a ragunk már jól összefőtt, meghintjük egy evőkanál édes-nemes pirospaprikával, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk.
- Amennyiben szükséges, adunk még hozzá kevés sót, mivel a tejszín sokat felvesz.
- A harcsaszeleteket visszatesszük a gombás mártásba, és készre főzzük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 27503
- Feltöltés dátuma: 2012. február 09.
Ajánló
Nokedlivel vagy túróscsuszával tálaljuk. Száraz vörösborral leöblítjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A minap arra gondoltam, csinálok egy kis harcsapaprikást, de aztán úgy döntöttem, inkább bakonyi módon készítem el. A bakonyi gombás ragu és a harcsa nagyon jó párosítás, mindenkinek ajánlom. Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)