r
Nosalty Logó

Bakonyi diós

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sz. Ági
Bakonyi diós
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

958
Kalória
18.4g
Fehérje
104.4g
Szénhidrátok
53.6g
Zsír
80.5g
Víz
385.5g
Koleszterin
2.4g
Rost
81.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    321.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    2313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3457.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.4 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    1865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2359 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1397 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2497 micro
Összesen 5754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukor harmadával. A fehérjét keményre verjük, félidőben tegyük hozzá a kétharmad cukrot és egy csipet sót. A fehérjébe vegyítjük a tojássárgás cukrot, óvatosan, hogy ne törjön. A lisztet is hozzászitáljuk, és négy lapot sütünk belőle sütőpapíros tepsiben.
  2. A krémhez a cukrot habosra keverjük az egész tojásokkal és tojássárgákkal, gőz fölött állandóan keverve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a diót, ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a rumot is. Keverjük ki jól.
  3. A tésztalapokat kenjük meg a krémmel.
  4. A tetejét bevonjuk a mázzal: a fehérjét a cukorral és citromlével alaposan kikeverjük. A megtöltött tészta tetejére néhány diógerezdet szórunk, rásimítjuk a mázat, és egy napig hűvös helyen szikkadni hagyjuk. Vizes késsel kockára vagy hasábra vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 28x18

Való igaz, sok tojás kell hozzá, ráadásul a fehérjékből ki is marad, úgyhogy ebből a szempontból nem igazán praktikus sütemény. Ellenben igazán finom és különleges. Én különleges alkalmakkor szoktam sütni, amikor nem az számít, hogy olcsó legyen és hamar kész. Eredetileg öt lapban kéne sütni, de nekem ebből a mennyiségből csak négy jön ki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!