r
Nosalty Logó

Bakonyi diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Bakonyi diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    321.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    2313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3457.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.4 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    1865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2359 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1397 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2497 micro
Összesen 5754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukor harmadával. A fehérjét keményre verjük, félidőben tegyük hozzá a kétharmad cukrot és egy csipet sót. A fehérjébe vegyítjük a tojássárgás cukrot, óvatosan, hogy ne törjön. A lisztet is hozzászitáljuk, és négy lapot sütünk belőle sütőpapíros tepsiben.
  2. A krémhez a cukrot habosra keverjük az egész tojásokkal és tojássárgákkal, gőz fölött állandóan keverve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a diót, ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a rumot is. Keverjük ki jól.
  3. A tésztalapokat kenjük meg a krémmel.
  4. A tetejét bevonjuk a mázzal: a fehérjét a cukorral és citromlével alaposan kikeverjük. A megtöltött tészta tetejére néhány diógerezdet szórunk, rásimítjuk a mázat, és egy napig hűvös helyen szikkadni hagyjuk. Vizes késsel kockára vagy hasábra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 28x18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21224
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Való igaz, sok tojás kell hozzá, ráadásul a fehérjékből ki is marad, úgyhogy ebből a szempontból nem igazán praktikus sütemény. Ellenben igazán finom és különleges. Én különleges alkalmakkor szoktam sütni, amikor nem az számít, hogy olcsó legyen és hamar kész. Eredetileg öt lapban kéne sütni, de nekem ebből a mennyiségből csak négy jön ki.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...