Bakonyi diós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sz. Ági
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
23g tojássárgája75 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
25g cukor97 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
25g dió164 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
3g rum6 kcal
A tetejére
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g dió5 kcal
Összesen
958
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
140g tojássárgája451 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
150g cukor581 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g dió981 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
16g rum37 kcal
A tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
5g dió33 kcal
Összesen
5754
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
8.9g tojássárgája29 kcal
-
15.3g tojásfehérje8 kcal
-
11.4g porcukor44 kcal
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
9.5g cukor37 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
9.5g dió62 kcal
-
12.7g margarin91 kcal
-
1g rum2 kcal
A tetejére
-
2.5g tojásfehérje1 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.3g dió2 kcal
Összesen
365
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 576.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.4 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 416 micro
Összesen
958
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 321.4 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 132 g
-
Koleszterin 2313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3457.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 1645 mg
-
Nátrium 704 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 626.4 g
-
Cukor 487 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 482.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2480 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 472 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 513 micro
-
Kolin: 1865 mg
-
Retinol - A vitamin: 2359 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 1397 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2497 micro
Összesen
5754
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
365
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
-
18 dkg porcukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 csipet só
A krémhez
-
15 dkg cukor
-
2 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
20 dkg margarin
-
2 ek rum
A tetejére
-
1 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
1 kk citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A tojássárgákat habosra keverjük a cukor harmadával. A fehérjét keményre verjük, félidőben tegyük hozzá a kétharmad cukrot és egy csipet sót. A fehérjébe vegyítjük a tojássárgás cukrot, óvatosan, hogy ne törjön. A lisztet is hozzászitáljuk, és négy lapot sütünk belőle sütőpapíros tepsiben.
- A krémhez a cukrot habosra keverjük az egész tojásokkal és tojássárgákkal, gőz fölött állandóan keverve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a diót, ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a rumot is. Keverjük ki jól.
- A tésztalapokat kenjük meg a krémmel.
- A tetejét bevonjuk a mázzal: a fehérjét a cukorral és citromlével alaposan kikeverjük. A megtöltött tészta tetejére néhány diógerezdet szórunk, rásimítjuk a mázat, és egy napig hűvös helyen szikkadni hagyjuk. Vizes késsel kockára vagy hasábra vágjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 28x18
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21224
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sz. Ági
49 recept
Való igaz, sok tojás kell hozzá, ráadásul a fehérjékből ki is marad, úgyhogy ebből a szempontból nem igazán praktikus sütemény. Ellenben igazán finom és különleges. Én különleges alkalmakkor szoktam sütni, amikor nem az számít, hogy olcsó legyen és hamar kész. Eredetileg öt lapban kéne sütni, de nekem ebből a mennyiségből csak négy jön ki.