r
Nosalty Logó

Bajor szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Bajor szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2800 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 467 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2758 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 2800 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet nagyobb keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést formálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 tk cukrot, és 4 ek meglangyosított tejjel dúsítjuk. Langyos helyen, letakarva kelesztjük.
  2. Ezalatt megmossuk, és papírtörlővel leszárítjuk a szilvát. Egy másik tálban beleszórjuk a vaníliás cukrot, és összekeverjük a fahéjjal. A kimagozott szilvát 4 cikkelyre vágjuk. Az egészet összekeverjük a vaníliás-fahéjas cukorral.
  3. A vajat felolvasztjuk. A megkelt kovászhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel összedolgozzuk a tésztát, és alaposan meggyúrjuk, jó hólyagosra. Pici lisztet szórunk a tálba, és a tésztagombócot visszatesszük, tetejét szintén pici liszttel megszórjuk, letakarjuk egy vászonkendővel, és langyos helyen kb. 1 órán keresztül kelesztjük.
  4. Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kinyújtjuk a tésztát (1 cm vastagsagura). Rátesszük a sütőpapírra, és hagyjuk még egyszer kelni. (Kb. 20 perc). Ekkor megrakjuk a szilvával.
  5. Előmelegített sütőben, középre tolva, 180 fokon 40 percig sütjük. Tejszínhabbal tálaljuk. Finom langyosan, de persze kihűlt állapotban is. Az én sütőm sajnos már nem új, így én 200 fokon sütöttem, és jó egy órát. A recept adatait adtam meg, de ajánlom, hogy igazítsuk a saját sütőnkhöz a sütési fokot és időt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 67122
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 30.

Ajánló

Közben közkivanatra tegnap ujfent elkeszitettem, es nagyon egyszerü modon nyujtottam a tesztat, ezt ajanlom: a nagy tepsibe belehelyezzük a sütöpapirt, majd bejelöljük ujjunkkal a tepsi belmeretet, leteritjük az asztalra. A tesztat a papiron, meretre kinyutjuk, majd paprisotol beleemeljük a tepsibe. A felesleges papirszeleket levagjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajor szilvás lepény
Marti48 317 recept

A bajorok legkedvencebb kora őszi sütije -alias "Zwetschgendatschi"- :). Ilyenkor minden pékségben, cukrászdában kapható. Férjem nagyon szereti, ezert ilyenkor többször is megcsinálom, de én sem vetem meg. :) Itt inkább a szilva dominál, a tészta laposabb, mint ahogy pl. Anyukám csinálta, azaz vastagabb tészta, és kevesebb szilva. Itt így telepakolják, ezért a tészta lágy marad a szilva alatt. Tenyernyi nagyra vagva, tejszínhabbal tálalják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...