r
Nosalty Logó

Bajor szilvás lepény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS18 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Bajor szilvás lepény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

467
Kalória
9.7g
Fehérje
87.9g
Szénhidrátok
9.3g
Zsír
221.2g
Víz
47.9g
Koleszterin
5.1g
Rost
39.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2800 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    221.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 467 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1327 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2758 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 2800 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet nagyobb keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést formálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 tk cukrot, és 4 ek meglangyosított tejjel dúsítjuk. Langyos helyen, letakarva kelesztjük.
  2. Ezalatt megmossuk, és papírtörlővel leszárítjuk a szilvát. Egy másik tálban beleszórjuk a vaníliás cukrot, és összekeverjük a fahéjjal. A kimagozott szilvát 4 cikkelyre vágjuk. Az egészet összekeverjük a vaníliás-fahéjas cukorral.
  3. A vajat felolvasztjuk. A megkelt kovászhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel összedolgozzuk a tésztát, és alaposan meggyúrjuk, jó hólyagosra. Pici lisztet szórunk a tálba, és a tésztagombócot visszatesszük, tetejét szintén pici liszttel megszórjuk, letakarjuk egy vászonkendővel, és langyos helyen kb. 1 órán keresztül kelesztjük.
  4. Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kinyújtjuk a tésztát (1 cm vastagsagura). Rátesszük a sütőpapírra, és hagyjuk még egyszer kelni. (Kb. 20 perc). Ekkor megrakjuk a szilvával.
  5. Előmelegített sütőben, középre tolva, 180 fokon 40 percig sütjük. Tejszínhabbal tálaljuk. Finom langyosan, de persze kihűlt állapotban is. Az én sütőm sajnos már nem új, így én 200 fokon sütöttem, és jó egy órát. A recept adatait adtam meg, de ajánlom, hogy igazítsuk a saját sütőnkhöz a sütési fokot és időt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25

A bajorok legkedvencebb kora őszi sütije -alias "Zwetschgendatschi"- :). Ilyenkor minden pékségben, cukrászdában kapható. Férjem nagyon szereti, ezert ilyenkor többször is megcsinálom, de én sem vetem meg. :) Itt inkább a szilva dominál, a tészta laposabb, mint ahogy pl. Anyukám csinálta, azaz vastagabb tészta, és kevesebb szilva. Itt így telepakolják, ezért a tészta lágy marad a szilva alatt. Tenyernyi nagyra vagva, tejszínhabbal tálalják.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!