Bajor szilvás lepény
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
350g finomliszt1274 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
150g tej84 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1500g szilva649 kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
15.8g finomliszt58 kcal
-
0.7g friss élesztő1 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
67.9g szilva29 kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 221.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1617.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 762 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 527.2 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1327 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 659 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2758 micro
-
β-crypt 498 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1336 micro
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Hozzávalók
-
1.5 dkg friss élesztő
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
- A lisztet nagyobb keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést formálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 tk cukrot, és 4 ek meglangyosított tejjel dúsítjuk. Langyos helyen, letakarva kelesztjük.
- Ezalatt megmossuk, és papírtörlővel leszárítjuk a szilvát. Egy másik tálban beleszórjuk a vaníliás cukrot, és összekeverjük a fahéjjal. A kimagozott szilvát 4 cikkelyre vágjuk. Az egészet összekeverjük a vaníliás-fahéjas cukorral.
- A vajat felolvasztjuk. A megkelt kovászhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel összedolgozzuk a tésztát, és alaposan meggyúrjuk, jó hólyagosra. Pici lisztet szórunk a tálba, és a tésztagombócot visszatesszük, tetejét szintén pici liszttel megszórjuk, letakarjuk egy vászonkendővel, és langyos helyen kb. 1 órán keresztül kelesztjük.
- Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kinyújtjuk a tésztát (1 cm vastagsagura). Rátesszük a sütőpapírra, és hagyjuk még egyszer kelni. (Kb. 20 perc). Ekkor megrakjuk a szilvával.
- Előmelegített sütőben, középre tolva, 180 fokon 40 percig sütjük. Tejszínhabbal tálaljuk. Finom langyosan, de persze kihűlt állapotban is. Az én sütőm sajnos már nem új, így én 200 fokon sütöttem, és jó egy órát. A recept adatait adtam meg, de ajánlom, hogy igazítsuk a saját sütőnkhöz a sütési fokot és időt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x25
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 67122
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 30.
Ajánló
Közben közkivanatra tegnap ujfent elkeszitettem, es nagyon egyszerü modon nyujtottam a tesztat, ezt ajanlom: a nagy tepsibe belehelyezzük a sütöpapirt, majd bejelöljük ujjunkkal a tepsi belmeretet, leteritjük az asztalra. A tesztat a papiron, meretre kinyutjuk, majd paprisotol beleemeljük a tepsibe. A felesleges papirszeleket levagjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A bajorok legkedvencebb kora őszi sütije -alias "Zwetschgendatschi"- :). Ilyenkor minden pékségben, cukrászdában kapható. Férjem nagyon szereti, ezert ilyenkor többször is megcsinálom, de én sem vetem meg. :) Itt inkább a szilva dominál, a tészta laposabb, mint ahogy pl. Anyukám csinálta, azaz vastagabb tészta, és kevesebb szilva. Itt így telepakolják, ezért a tészta lágy marad a szilva alatt. Tenyernyi nagyra vagva, tejszínhabbal tálalják.