r
Nosalty Logó

Baconbe göngyölt pulyka almával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Baconbe göngyölt pulyka almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2590 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 648 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    2710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1814.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 2590 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütést megelőző este állitjuk össze. A husit szeletekre vágjuk, és borssal megszórjuk. Sót nem szükséges rátenni, mivel a szalonna önmagában is elég sós. A baconcsíkokat elfelezzük, és a hússzeleteket beletekerjük.
  2. A hagymát pucolás után karikákra vágjuk. Egy tálba beletesszük egy pár hagymakarikát, ráfektetjük a husikat, majd ismét hagymát és újra husit, ameddig tart. Ezután felöntjük a sörrel, és annyi vízzel, amennyi elfedi. Egy éjszakára így a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap tepsire halmozzuk a hagymát, ráfektetjük a husikat, és ráöntjük a páclét. Az almákat gerezdekre vágjuk, és a tetejére rendezzük. Meglocsoljuk egy nagyon kevés olajjal, a lére pedig szórunk egy kevés ételizesítőt vagy sót.
  4. Alufóliával lefedve, sütőbe tesszük, kb. 15 percig pároljuk, aztán eltávolítjuk a fóliát, és magasabb hőre kapcsolva, megpirítjuk a husikat.
  5. Amikor kész, a husit kiszedjük, a megsült hagymát és almagerezdeket összepépesíthetjük a maradék szafttal, de hagyhatjuk egyben is, tálaláskor a körethez adva, nagyon finom.
  6. Tálalható hasábbal, rizzsel, párolt zöldséggel, de karácsonykorkrumplisalátával is. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10454
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Ajánló

Elkészítettem már sör helyett, fokhagymás tejben pácolva. Sütéskor a husi alá öntöttem, ebben a változatban is isteni finom lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt először egy karácsonyi vacsorára készítettem, majonézes krumplisalátával, és mivel akkor nagy sikere volt, azóta már többször elkészítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...