r
Nosalty Logó

Bacondzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Bacondzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3174.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    2282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 193 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont vágjuk centis csíkokba, a hagymát apró kockára, a fokhagymát törjük át, a többi alapanyagot mérjük ki előre.
  2. Tegyünk egy magas szélű serpenyőt a főzőlapra, és melegítsük közepes hőmérsékleten. Ebbe az előmelegített edénybe szórjuk a bacont, és pirítsuk, ameddig aranybarna és ropogós nem lesz. Minél ropogósabb, annál jobb állagúvá és ízűvé válik majd a lekvárunk. Amikor a bacon kellően megpirult, húzzuk le a tűzről és szedjük át egy papírtörlőre, így a felesleges zsiradék távozik belőle.
  3. A serpenyőben maradt zsiradékot öntsük egy kis csészébe úgy, hogy körülbelül egy evőkanálnyi azért maradjon benne. Ez maximum csak egy bevonatnyi a serpenyő falán. Helyezzük vissza a serpenyőt a tűzre, közepes hőfokon melegítsük, majd szórjuk bele a hagymakockákat, és pároljuk üvegesre.
  4. Ekkor vegyük a lángot a legalacsonyabb fokozatra, szórjuk meg a hagymát fűszerpaprikával, keverjük hozzá az áttört fokhagymát, hogy mindenhol piros legyen.
  5. Locsoljuk meg juharsziruppal, és adjuk hozzá a cukrot. (Ha majd maláta- és nem barna sört használunk, akkor egy evőkanál barna cukor is elég lesz.) Főzzük addig, ameddig a cukor teljesen felolvad és besűríti az egészet, ezt kanállal ellenőrizhetjük. Ha belemártjuk a szirupba, az csak lassan cseppen le róla.
  6. Adjuk hozzá az ecetet és a sört, most feljebb vehetjük a hőfokot, hogy gyorsabban beforralhassuk a keveréket.
  7. Ekkor újból kapcsoljunk alacsonyabb lángra, és szórjuk bele a bacont, hagyjuk enyhén rotyogni úgy 15 percig, míg be nem sűrűsödik teljesen. Kanállal ellenőrizzük az állagot újból, legyen még kenhető, de egyáltalán nem folyós.
  8. Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk 15-20 percig pihenni, hűlni.
  9. Közben állítsuk készenlétbe a pengés konyhai robotgépünket, majd öntsük bele a keveréket. 1-2 percig forgassuk át benne, hogy megkapja a kellő állagot, leginkább a chutney-hoz hasonlítson.
  10. Tegyük kis üvegben hűtőbe a kencét legalább egy órára, hogy teljesen kihűljön, de aki szereti melegen is kenyérre kenheti, megkóstolhatja. Légmentesen lezárva hűtőben egy hónapig eláll. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 344
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23189
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 05.

Ajánló

Fogyasztása alapjáraton reggelire és uzsonnára ajánlott, pirítóson vagy egy szelet bagetten. De használhatjuk még: Hamburgerbe: karamellizált hagyma és bacon csíkok helyett, igazi 2in1 megoldás Töpörtyűkrém helyett: hiszen lejárt az ideje, ez az új töpörtyűkrém? Vagy pótló! Karácsonyra, vagy más ajándékba: készítsük el szeretteinknek! Esti borozáshoz, sörözéshez: természetesen csak felnőtteknek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tömény ízbomba és biztosan nem diétázóknak való, de azt, hogy mindenkinek meg kelljen kóstolnia, kötelezővé tenném! A főtt füstölt szalonnaszeletek zsírja nem kerül bele, de helyét olyan komoly alapanyagok veszik át, mint juharszirup, melaszos barna cukor és barna sör. Ha az ember elkezdi kanalazgatni, egyszerűen nem bírja abbahagyni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...