r
Nosalty Logó

Babpörkölt tyúkpecsenyével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Babpörkölt tyúkpecsenyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4109 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1027 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.7 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    954 mg
  • Foszfor
    2564 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1634 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 4109 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap: a tyúkhúst, sóval, borssal, fűszerezzük. A babot alaposan megmossuk, majd áztatjuk (annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje).
  2. Másnap: a húst megfelelő nagyságú tepsibe tesszük a zsírral, 2-3 dl vizet öntünk alá, és alufóliával befedjük, ½ órán át pároljuk, a fóliát levéve pirosra sütjük.
  3. Ez alatt a csíkokra vágott szalonnából zsírt sütünk, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, félre húzzuk, beletesszük a pirospaprikát, majd a babot, az áztató lével felöntjük (ha kell pótoljuk annyi vízzel, hogy ellepje), fűszerezzük: fokhagymával, sóval(vigyázni kell mert a szalonna sós), köménnyel, babérlevéllel, borssal, és fedő alatt puhára főzzük.
  4. Mikor a bab már majdnem megfőtt, a fedőt levéve kb.15 perc alatt, többször kevergetve készre főzzük. (Ez alatt besűrűsödik.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4919
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Ajánló

Apróra vágott hagymával, friss kenyérrel kínáljuk. A babpörköltre tálaláskor tejfölt is tehetünk, ezzel fokozva az ízkavalkádot. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Egy győri étteremben ettem hasonló ételt, vagyis babpörköltet. Azt sült, füstölt csülökkel kínálták. Nagyon finom volt, ebből következik, hogy megpróbáltam elkészíteni. Azóta a család kedvence. Most tyúkpecsenyét sütöttem hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...