r
Nosalty Logó

Babpörkölt tyúkpecsenyével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Babpörkölt tyúkpecsenyével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1027
Kalória
63.9g
Fehérje
64.6g
Szénhidrátok
57g
Zsír
262.9g
Víz
184.3g
Koleszterin
16.2g
Rost
3.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4109 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    262.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1027 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.7 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    954 mg
  • Foszfor
    2564 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    1051.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1634 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 4109 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. Előző nap: a tyúkhúst, sóval, borssal, fűszerezzük. A babot alaposan megmossuk, majd áztatjuk (annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje).
  2. Másnap: a húst megfelelő nagyságú tepsibe tesszük a zsírral, 2-3 dl vizet öntünk alá, és alufóliával befedjük, ½ órán át pároljuk, a fóliát levéve pirosra sütjük.
  3. Ez alatt a csíkokra vágott szalonnából zsírt sütünk, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, félre húzzuk, beletesszük a pirospaprikát, majd a babot, az áztató lével felöntjük (ha kell pótoljuk annyi vízzel, hogy ellepje), fűszerezzük: fokhagymával, sóval(vigyázni kell mert a szalonna sós), köménnyel, babérlevéllel, borssal, és fedő alatt puhára főzzük.
  4. Mikor a bab már majdnem megfőtt, a fedőt levéve kb.15 perc alatt, többször kevergetve készre főzzük. (Ez alatt besűrűsödik.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Egy győri étteremben ettem hasonló ételt, vagyis babpörköltet. Azt sült, füstölt csülökkel kínálták. Nagyon finom volt, ebből következik, hogy megpróbáltam elkészíteni. Azóta a család kedvence. Most tyúkpecsenyét sütöttem hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!