Babapiskótás-lekváros gesztenyemousse
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sütialaphoz
-
53g babapiskóta197 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
-
18 kcal
-
19 kcal
A krémhez
-
125g gesztenyemassza224 kcal
-
70 kcal
-
8g likőr25 kcal
-
188 kcal
-
8g rum17 kcal
A cukorsziruphoz
Összesen
955
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sütialaphoz
-
210g babapiskóta790 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
71 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
30g likőr98 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
30g rum69 kcal
A cukorsziruphoz
Összesen
3816
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sütialaphoz
-
14.4g babapiskóta54 kcal
-
6.8g csokoládé37 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
5 kcal
A krémhez
-
34.2g gesztenyemassza61 kcal
-
6.8g sárgabaracklekvár19 kcal
-
2.1g likőr7 kcal
-
20.5g növényi habtejszín52 kcal
-
2.1g rum5 kcal
A cukorsziruphoz
Összesen
261
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.4 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
955
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 128.7 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 975.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 565.6 g
-
Cukor 253 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 178.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
3816
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
A sütialaphoz
-
30 db babapiskóta
-
10 dkg csokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek csokoládéforgács
A krémhez
-
50 dkg gesztenyemassza
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
3 dl növényi habtejszín
-
30 ml rum
A cukorsziruphoz
Elkészítés
A sütialaphoz
- A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, ha túl sűrű lenne, lazíthatjuk egy evőkanál olajjal. Ferdén kimártjuk benne a babapiskótákat (nekem 16 db volt), majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajtuk a csokoládé.
- A gesztenyemassza felét simára keverjük a baracklekvárral és a meggylikőrrel.
- A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk.
- A másik adag gesztenyemasszát a rummal simára gyúrjuk, és félreteszzük.
- A sziruphoz a cukrot a vízzel olvadásig melegítjük, majd belekeverjük a rumot. Egy hosszúkás kenyérformát kibélelünk folpack-kal, majd szorosan egymás mellé állítjuk, és az oldalához támasztjuk a kimártott babapiskótákat. Elegyengetjük benne a tejszínes krémet, majd akkora téglalapot készítünk a rummal átgyúrt masszából, amellyel a krém tetejét teljesen be tudjuk fedni. Ez lesz a következő réteg. A kihűlt szirupban megmártjuk a maradék babapiskótákat (nekem 13 db-ra volt szükség), és élére állítva lezárjuk velük a sütemény tetejét (ami majd a süti alja lesz).
- Hűtőbe tesszük 1-1,5 órára, majd tálaláskor egy tálra borítjuk, és meghintjük a tetejét csokoládéforgáccsal.
- Tepsi mérete: 25x11x7
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11568
- Feltöltés dátuma: 2011. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A Nők Lapja Konyha egyik 2010-es számában találtam rá erre a receptre. Tavaly elmaradt az elkészítése, de az idén bepótoltam!