r
Nosalty Logó

Ázsiai halszószos csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ázsiai halszószos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3839.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    3264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 576 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11518 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    9793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 1729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétnyomjuk a fokhagymát, egy nagy tálba tesszük, és picit sózzuk. Hozzáöntjük a vizet, és állni hagyjuk kicsit, addig alaposan megmossuk a csirkét.
  2. Vizet, csipet fehérborsot, halszószt és mézet adunk a fokhagymához, majd megforgatjuk benne a csirkecsombokat, és lefedve, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. (Zárható zacskóba is lehet tenni, az még jobb!)
  3. Sütés előtt kivesszük a csirkét, tepsire fektetjük, és kis chiliszósszal meglocsoljuk. Lefedjük, és néha megforgatva, és 50 percig sütjük. (Én nem szoktam előmelegíteni a sütőt.)
  4. Levesszük a fóliát, és pirosra sütjük a tetejét. Rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3806
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 09.

Ajánló

Csirkeszárnyakkal is ki lehet próbálni, igazi ropogós bőre lesz, édes és sós egyszerre!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig szerettem volna kipróbálni a halszószos csirkét. Egy hús, amin halszósz van, fura! :) Két különböző receptet ötvöztem, mivel szeretem sütőben megsütni a csirkecombokat, egyszerűbb. A halszósz egyébként egy barna (amolyan szójaszósz szerű) folyadék, kisebb kiszerelésben lehet kapni, és ahogy az általában lenni szokott az ázsiai kiegészítőkkel, nem az olcsóbbak közé tartozik. Erős sós íz és még inkább halillat jellemzi, erjesztéssel készítik, és a keletkező folyadékot palackozzák be. Nem kell megijedni, a főzés során kisimulnak az ízek, és elveszti az erőteljes halszagot és sósságot. Igazi ázsai különlegesség!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...