r
Nosalty Logó

Avokádókrém olívabogyóval és szárított paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Avokádókrém olívabogyóval és szárított paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    28918 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    28918 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    9607 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az avokádó húsát kivájjuk, és összepasszírozzuk villával.
  2. A fokhagymát lepucoljuk, egy széles pengéjű késsel erősen a deszkára nyomjuk, hogy összetörjön. A kést alacsony szögben tartva a deszkához képest, a fokhagymát kapargatva lepürésítjük, vagy fokhagymanyomón áttörjük. Hozzáadjuk az avokádóhoz.
  3. A szárított paradicsomok kis darabokra vágjuk, és a krémhez adjuk.
  4. Az olajbogyót hosszában négyfelé vágjuk, ha nagyobbak, széltében még kétfelé. Belekeverjük a krémbe.
  5. Sóval és borssal ízesítjük. Kenyérre vagy pirítósra kenve, és mártogatóként is kitűnő.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2640
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 13.

Ajánló

Az avokádó potassium tartalma magasabb, mint a banáné, rostban gazdag, K- és B vitaminokat tartalmaz.

Receptkategóriák

Emberkerülő guacamole, mert senki sem akar a közeledbe jönni két gerezd fokhagyma után!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...