Avokádókrém csicseriborsóval
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1164.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 242.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 276 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1301 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 836 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1636 micro
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az avokádót vágjuk ketté, emeljük ki a magját, a húsát kanalazzuk ki egy nagy tálba.
- Adjuk hozzá a csicseriborsót, és krumplitörővel pürésítsük. (Ez nem lesz könnyű, nem akarja megadni magát.)
- Locsoljuk rá a friss citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Végül a karikára vágott újhagymával meg a finomra vágott koriander levéllel elkeverjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9599
- Feltöltés dátuma: 2012. október 02.
Ajánló
Barna kenyérre kenve paradicsommal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Az első találkozásom az avokádóval nem volt valami szerencsés, egy boltban vásárolt guacamole személyében ért a csalódás. Az első kóstolásnál nem szoktam feladni, mert van, hogy valaminek az ízét meg kell szokni, például a chiliporral is így voltam (ami nálunk egy fűszerkeverék, és egyáltalán nem csíp). A második kóstoló egy mexikói étteremben volt, és szintén borzalmas volt. Ezután kipróbáltam otthon egy receptet, és fel is adtam minden reményemet, ezzel a gyönyörű smaragd színű gyümölccsel. Aztán jött Paula Deen, és azt mondta, hogy ő sem szerette, de azt hallotta valakitől, hogy az avokádó magas zsírtartalmú. (Tudni kell róla, hogy nagyon szeret vajat dobálni kiló számra mindenbe.) Csodálkozott, hogy lehet az, hogy neki nem ízlett, és tett még egy próbát. Én is így tettem, szeletelve szendvicsben póbáltam újrakezdeni mindent elölről, mintha még nem találkoztunk volna. Óriási sikere volt, hurrá! Itt a NoSalty-n is találtam egy fantasztikus receptet Puzsitól a tonhalas avokádókrémet. Ezen keresztül most már rendszeres látogató a konyhámban az avokádó. A másik legújabb próbaalanyom pedig a csicseriborsó, a kettő összeházasítva fenomenális. Szegényke a tálban nem valami mutatós, így egy kicsit kicicomáztam, hátha más is kedvet kap hozzá.