r
Nosalty Logó

Avokádó salsa pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Avokádó salsa pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Avokádó salsa

Szendvics elkésztése

Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Avokádó salsa

Szendvics elkésztése

Összesen 1115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Avokádó salsa

Szendvics elkésztése

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 1115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    702 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Avokádó salsa

Szendvics elkésztése

Elkészítés

Avokádó salsa

  1. Az érett avokádót hosszában körbevágjuk és elforgatjuk. Könnyen kiszedhetjük a belső részét egy kanállal, majd egy tálban törjük össze, de ne pépesre, hanem olyan izgalmasan darabosra. Sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.
  2. A paradicsomot negyedeljük fel, és szedjük ki a belső vizes-magos részét, illetve a héját is vágjuk le úgy, hogy a vágódeszkához szorítva szinte kifilézzük a paradicsom húsát, amit ezután apró kockákra vághatunk. Ha nem érzünk magunkban elég erőt erre a műveletre, akkor hagyjuk rajta a héját.
  3. Aprítsuk fel apróra a hagymát, és keverjük össze a paradicsommal, avokádóval, chiliszósszal és az olívaolajjal.

Szendvics elkésztése

  1. Először pirítsuk meg a kenyérszeleteket. Tegyünk rá az avokádókrémből, és reszeljük meg sajttal a tetején. Végül 180 C-on, felső sütéssel olvasszuk rá a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3794
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avokádó salsa pirítóssal
Sajtospiritos 57 recept

Ehhez a recepthez nagyon-nagyon fontos a sweet thai chili szósz. Viszont ha nem kapsz, esetleg kipróbálnád házilag, akkor is megtaláljuk a megoldást. Egyszerűen csak csináld meg a korábbi Kivi és habanero csatni receptemet, ahol a kivit almával, a habenerót pedig más csípős chilivel is kicserélheted. Ezután úgy használod fel, mint a sweet thai chilit. Hidd el megéri, és még chiliszósz is marad. Ez az egyik kedvenc receptem, ezt lehet tenni húsra, halra is. Szereted az avokádót és a chilit? Akkor ezt bizony ki kel próbálnod.

Hozzávalók

Avokádó salsa

Szendvics elkésztése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...