r
Nosalty Logó

Atomtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anyucika26
Atomtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Hab

Összesen 1083 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Hab

Összesen 6494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Hab

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 1083 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    330.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    3327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4370.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.9 g
  • Cukor
    702 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    702 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    2618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3214 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1677 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4010 micro
Összesen 6494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Hab

Elkészítés

Piskóta

  1. A diót ledaráljuk, és kimérünk belőle egy tálba 10 evőkanállal, hozzákeverjük a lisztet, a csipet sütőport és a csokit, amit előtte lereszeltünk.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval és a cukor felével habbá verjük.
  3. A sárgáját a többi cukorral habosra keverjük.
  4. A sárgáját hozzáöntjük a fehérjéhez, majd a lisztes diót is, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.

Krém

  1. A tojások sárgáját a 15 dkg porcukorral gőz fölött megfőzzük.
  2. A tűzről levéve hozzákeverjük az étcsokoládét és az apró kockákra vágott margarint.
  3. Ezután a kihűlt piskótára tesszük a krémet, majd betesszük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
  4. Amikor már elég kemény a krém, kockákra felvágjuk a süteményt, mielőtt rákerülne a hab.

Hab

  1. A fehérjét a porcukorral és csipet sóval habbá verjük.
  2. A kristálycukrot nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, karamellizáljuk.
  3. A karamellt folyamatos keverés mellett a fehérjéhez csurgatjuk, és alaposan összekeverjük.
  4. Ezután egy kanál segítségével a habbal minden kockát díszítünk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*36
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2398
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Atomtorta
anyucika26 10 recept

Édesapám születésnapjára készítem minden évben ezt a sütit. 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Hab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...