adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
232
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
800g nyúlhús1088 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
10g pritaminpaprika2 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
600g alaplé42 kcal
-
15g zselatin50 kcal
Összesen
1399
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
44.1g nyúlhús60 kcal
-
11g cukkini2 kcal
-
9.9g édesburgonya6 kcal
-
0.6g pritaminpaprika0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
33.1g alaplé2 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
Összesen
77
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 802.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 145.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1906 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 677 micro
Összesen
232
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.4 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 456 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4816.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1842 mg
-
Nátrium 2336 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 870.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 955 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 57 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 11437 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4061 micro
Összesen
1399
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 630 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A maradék sült húst kicsontozzuk, és húsdarálón ledaráljuk. Hozzádaráljuk a grillezett cukkinit és a főtt batátát. A darált péphez hozzáadjuk a zöldfűszereket és a fűszeres, sós, darált pritaminpaprikát. Alaposan összekeverjük, és félretesszük.
- A húslevest felmelegítjük, és belekeverjük a zselatint. Felforraljuk, és hagyjuk hűlni. Amikor már langyosra hűlt, a kerámia sütőformába szépen belesimogatjuk az alufóliát, és belemerünk annyit a léből, hogy az alját kb. egy centire lepje el. Betesszük a hűtőbe, és addig hagyjuk benne, ameddig meg nem szilárdul. Ezután a formát kivéve, oldalra fordítva az egyik oldalát vonjuk ugyanígy be. A hűtőbe úgy kell betenni és alátámasztani, hogy a forma inkább az alja felé lejtsen. Így nem tud a folyadék kifolyni belőle. Amikor megdermedt, így teszünk a harmadik oldallal is. A forma két végét nem kell aszpikozni. Természetesen az aszpikot a fazékban időnként felmelegítjük, hogy dolgozni tudjunk vele.
- A kellően aszpikozott formába beletesszük a pástétomot, és alaposan belenyomkodjuk. Rámerjük a maradék folyadékot, és visszatesszük a hűtőbe. Legalább egy éjszaka hagyjuk dermedni.
- Felhasználáskor a forma aszpikos tetejére egy sima tálcát teszünk, és megfordítjuk, hogy a tálca legyen alul. Az alufólia kilógó széleit a tálcára szorítva óvatosan levesszük a formát. Ezután a fóliát is levesszük a kész pástétomról. Optimális esetben (ez szokott nálam is történni) a fólia és az aszpik barátságban elválnak egymástól. Ezért nagyon fontos a formába a fóliát szépen belesimogatni. Balszerencsés esetben rücskös felületet kapunk, amit egy forró késsel óvatosan ki tudunk simítani.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1589
- Feltöltés dátuma: 2015. január 29.
Ajánló
Mindenkinek, aki nem rest a finom ízekért és a szép látványért sokat pepecselni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
A baráti kör hagyományos szilveszteri batyus báljára készítettem. Sajnos az elkészültekor nem fényképeztük le. A fénykép már újév napján a maradékról készült. Ezért látszik az állapota már egy kissé viharvertnek. Az ízén azonban ez nem érzett. Az óév utolsó napján egy egész nyuszit készítettünk ebédre. Egy részéből finom húsleves lett, amiből az aszpik készítéséhez is használtam fel. A lapockái, gerince és a hátsó combjai sóágyon sültek meg. A köret grillezett cukkini és párolt édesburgonya volt. A pástétomhoz már előre a maradékokkal számoltam, és igen finomra sikeredett.