r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás, túrós rizsfelfújt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Aszalt szilvás, túrós rizsfelfújt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

493
Kalória
18.3g
Fehérje
60.9g
Szénhidrátok
19.2g
Zsír
85.1g
Víz
161.9g
Koleszterin
2.5g
Rost
34.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1970 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.8 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    340.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 1970 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

  1. Egy méretes lábaskába tesszük a rizst. Felöntjük tejjel, és lassú tűzön elkezdjük fokozatosan melegíteni, miközben néha megkeverjük. Amikor elkezd forrni, pár perc után kikapcsoljuk alatta a gázt (villanyt), és néha-néha megkeverve langyosra hűtjük. Eközben a rizs megpuhul, készre dagad.
  2. Amíg a rizsre várunk, a tojásokat szétválasztjuk. Egy mély, méretes üstbe tesszük a lágy vajat, a cukrokat és a tojássárgákat. Kézi robotgép legalacsonyabb fokozatával elkezdjük keverni, növelve a keverési sebességet.
  3. Ezután beletesszük a túrót, és szintén robotgéppel egyneművé keverjük. Fakanállal beledolgozzuk a langyos, megpuhult rizst és a negyedekre vágott aszalt szilvát. Legvégül beleforgatjuk a tojások keményre felvert, fénylő habját.
  4. A túrós, habot egy kivajazott, kisebb méretű formába öntjük. Nálam ez 17 x 22 cm-es hőálló üvegedény.
  5. A formát előmelegített, 180 C-os sütőbe tesszük, és 45 perc alatt készre sütjük. Az aranybarna tetejű túrós rizsfelfújtat langyosra hűtjük. Kockákra vágjuk, megszórjuk a tetejét gazdagon porcukorral, és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17x22

Ez egy nagyon finom, könnyű rizsfelfújt, aminek a különlegességét a túró és az aszalt szilva ízkombinációja adja. Ez a különlegesség szintén a féltve őrzött családi receptgyűjteményből való. Próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!