r
Nosalty Logó

Aszalt gyümölcsös zsemle fűszeres mézes vajjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Aszalt gyümölcsös zsemle fűszeres mézes vajjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zsemlékhez:

A fűszeres mézes vajhoz:

Összesen 1297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zsemlékhez:

A fűszeres mézes vajhoz:

Összesen 5185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zsemlékhez:

A fűszeres mézes vajhoz:

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.4 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1905 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 5185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A zsemlékhez:

A fűszeres mézes vajhoz:

Elkészítés

A zsemlékhez:

  1. A tejet elkezdjük melegíteni a reszelt narancshéjjal, amikor gőzölögni kezd, félrehúzzuk a tűzről, és beletesszük a vajat.
  2. Keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a porcukrot, az élesztőt egy nagy tálban. Egy tojást felverünk, és a lisztes keverékhez öntjük a tejjel együtt. A tésztát csomómentesre keverjük, majd kézzel szép simára és "rugalmasra" gyúrjuk. Akkor jó, amikor már a tészta nem ragad a kezünkre, és ha megnyomjuk, visszaugrik.
  3. Ezt követően egy kiolajozott tálba tesszük, majd letakarjuk a tetejét egy konyharuhával, és hagyjuk kelni minimum 1 órán át.
  4. A munkafelületet meglisztezzük, és ezen újra átdolgozzuk a tésztát, majd fokozatosan hozzágyúrjuk az aszalt gyümölcsöket. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, és kis labdákká formáljuk őket.
  5. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és ebbe helyezzük kör alakban a zsemléket. Egy konyharuhával letakarjuk, és újabb 1 órán keresztül kelni hagyjuk.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeveréses esetén 160 fokra.
  7. Egy tojást felverünk, és ezzel kenjük le a megkelt zsemléket. A 100 g lisztet annyi vízzel keverjük csomómentesre, hogy egy közepesen sűrű masszát kapjunk. Ezt egy uzsonnás zacskóba töltjük, és minden zsemlére egy keresztet rajzolunk.
  8. Ha ezzel megvagyunk, 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A fűszeres mézes vajhoz:

  1. A vajat, a mézet, a fahéjat és a gyömbért simára keverjük.
  2. A zsemléket 10 percig hűlni hagyjuk, majd a vajjal megkenve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 581
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A húsvéti asztalon csodálatosan mutatnak ezek az aszalt gyümölcsös zsemlék, a lakásunkat pedig mennyei illat fogja belengeni. 

Hozzávalók

A zsemlékhez:

A fűszeres mézes vajhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...