r
Nosalty Logó

Aszalt áfonyás briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Aszalt áfonyás briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Tölteni

Összesen 278 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Tölteni

Összesen 1658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Tölteni

Összesen 219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 278 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 1658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tölteni

Elkészítés

Tészta

  1. A tejszínt meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és dagasztó programon meggyúratjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, hat részre osztjuk, kis golyókká gyúrjuk őket, melyeket hosszúkásra kinyújtunk.

Tölteni

  1. A kinyújtott tésztát megszórjuk aszalt áfonyával. Feltekerjük, sütőpapírral bélelt óriás muffin formába ültetjük.
  2. A tésztát megkenjük felvert tojással, és megszórjuk nádcukorral.
  3. 25-30 percig kelesztjük langyos helyen.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 20 perc alatt megsütjük a süteményeket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1585
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 06.

Ajánló

Iskolai tízórainak kiváló, kellő energiát ad a gyerkőcöknek (persze utána szigorú fogmosásnak kell következnie).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt áfonyás briós
Évi néni 1830 recept

Este sütöttem, és azért választottam ezt a tésztát, mert így másnap is friss, lágy maradt a tésztája.

Hozzávalók

Tészta

Tölteni

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...