r
Nosalty Logó

Aranygaluska Vivuctól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vivuc
Aranygaluska Vivuctól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Diós forgatás

698
Kalória
12.5g
Fehérje
56.3g
Szénhidrátok
48.5g
Zsír
23.1g
Víz
67.8g
Koleszterin
3.9g
Rost
13.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Diós forgatás

Összesen 698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Diós forgatás

Összesen 4176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Diós forgatás

Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    290.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    138.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 419 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük a többi hozzávalót, ha az élesztő felfutott, akkor lágy tésztát dagasztunk.
  3. Félretesszük kelni, még a duplájára nem nő. Addig meg daráljuk a diót, majd hozzáadjuk a cukrot.
  4. Ha megkelt, pici golyókat gyúrunk a tésztából, azokat is kelni hagyjuk kb. 15 percig.
  5. Addig megolvasztjuk a vajat, és kivajazzuk a formánkat, nálam ez általában jénai, hogy ne kérgesedjen meg túlságosan a széleken.
  6. A golyókat az olvasztott vajban megforgatjuk, majd dióban meghempergetjük jó alaposan. Szépen szellősen rakjuk a jénaiba, két sorban, egymásra.
  7. Hideg sütőbe toljuk, bekapcsoljuk a sütőt 175 fokra. Mire a sütő bemelegszik, megkel az aranygaluska is. 15-20 perc alatt szépen megsül!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Legjobb módja a maradék dió felhasználásának, az egyetlen diós süti, amit mindenki megeszik a családban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!