Arab desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
464
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g aszalt sárgabarack482 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
300g víz0 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g dió131 kcal
Összesen
1856
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
213
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 99.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1082 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
464
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 96.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.8 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 399.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4329 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
1856
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 498 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg aszalt sárgabarack
-
6 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 dl víz
-
20 dkg mascarpone
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
- A barackot egy tálba tesszük és hideg vízzel felöntjük, hogy jól ellepje.
- 1 éjszakára állni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet.
- 3 dl vízzel elkeverjük a cukrot, a citromlé felét, és a barackot.
- Feltesszük lassú tűzön főni 15 percig.
- Kiszedjük a barackot, jól lecsöpögtetjük, és hagyjuk kihűlni. A megmaradt levet sziruppá főzzük.
- A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a megmaradt citromlével.
- A kihűlt barackokat kiskanál segítségével megtöltjük a krémmel, egy tálra sorakoztatjuk. Megszórjuk a durvára vágott dióval és rálocsoljuk a kihűlt szirupot.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9907
- Feltöltés dátuma: 2011. január 15.
Ajánló
A krémbe ízlés szerint lehet több/ kevesebb porcukrot rakni ki, hogy szereti ! Aki a dióra allergiás ,vagy nem szereti az natur pisztáciával is meg szórhatja . Jó étvágyat hozzá !
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Ismerősömtől kaptam ezt a receptet. Közel-keleti konyha remeke.