r
Nosalty Logó

Apple pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Apple pie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2991 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1088 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 2991 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat robotgép dagasztókarjával (vagy kézzel) jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát megfelezzük, az egyik felét lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy 20 cm-es kivajazott piteformát ki tudjunk bélelni vele. Fóliával letakarjuk, a maradék tésztát is folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket készítjük.
  3. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és a kisebbeket négybe, a nagyobb almákat pedig nyolc cikkre vágjuk.
  4. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a gyömbért és a mazsolát. Kevés vizet öntünk alá és közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön, lefedve puhára pároljuk az almát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A kihűlt tölteléket a tésztával bélelt piteformába tesszük. A tészta peremét megkenjük tojásfehérjével.
  6. A tészta másik felét is kinyújtjuk, betakarjuk vele a pitét, a széleit összenyomkodjuk.
  7. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, villával néhány helyen megszúrkodjuk és mehet is a 150 fokos sütőbe, légkeverésen. 40-50 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. Vanília fagyival tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 662
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 105056
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 13.

Ajánló

Körtével vagy szederrel is készíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus angol édesség, Jamie Oliver receptje alapján.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...