Ananászos grillázstorta nyultanti konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
A krémhez
-
125g ananászkonzerv75 kcal
-
43 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
19g porcukor73 kcal
A grillázshoz
Összesen
826
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
A krémhez
-
1000g ananászkonzerv600 kcal
-
343 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
150g porcukor581 kcal
A grillázshoz
Összesen
6607
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
13.3g tojás17 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
7.3g finomliszt26 kcal
A krémhez
-
40.4g ananászkonzerv24 kcal
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
10.1g margarin72 kcal
-
6.1g porcukor23 kcal
A grillázshoz
-
4g cukor16 kcal
-
1g margarin7 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
4g dió26 kcal
Összesen
265
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.3 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 141.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
826
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 325.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 124 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2708.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 882.7 g
-
Cukor 636 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1134.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2748 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 267 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 1001 mg
-
Retinol - A vitamin: 2577 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1990 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1502 micro
Összesen
6607
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
18 dkg cukor
-
18 dkg finomliszt
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
25 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
A grillázshoz
-
10 dkg cukor
-
25 g margarin
-
1 ek napraforgó olaj
-
10 dkg dió
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt kapcsoljuk be 170 fokra. Szitáljuk le a lisztet, a tojásokat válasszuk szét.
- Először a sárgája részt fogjuk felhabosítani, a habverés közben kivilágosodik a színe, ekkor tegyük bele a cukor 1/3-át, és habosítsuk tovább, ameddig el nem olvad a cukor.
- Tegyük a fehérje részt egy habüstbe, és kezdjük habbá verni. Amikor már kemény a hab, akkor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a maradék cukrot. A habverést folytassuk addig, amíg el nem olvad a cukor, és kemény, fényes habot nem kapunk.
- A sárgája részbe tegyünk egy kevés fehérjét, és jól keverjük el. Amikor megvagyunk ezzel, a sárgája keveréket beleöntjük a fehérjébe, és óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, ne keverjük túl! Ekkor belekeverjük a szitált lisztet. Spatulával óvatosan keverjük össze a masszát.
- Tegyük bele kikent, lisztezett tortaformába. A széleit kicsit húzzuk feljebb, mint a közepét, mintha egy pici mélyedés maradna a massza közepén. Erre azért van szükség, mert a közepe jobban megemelkedik a piskótának sütés közben, és így sima felületet kapunk majd.
- Süssük 170 fokon 15-20 percig. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
A krémhez
- Az ananászkonzerveket csöpögtessük le. A levét mérjük le, ha nincs 6 dl, egészítsük ki vízzel.
- A pudingporokat és a 6 evőkanál cukrot keverjük csomómentesre egy kevés ananászlével, a maradék levet pedig forraljuk fel. Amikor forr, adjuk hozzá a pudingporos keveréket, és főzzük sűrűre.
- A margarint keverjük ki a porcukorral. Amikor kihűlt a pudingos krém, összekeverjük a margarinos krémmel.
A grillázshoz
- A cukrot tegyük a serpenyőbe a margarinnal és az olajjal. Karamellizálódásig hevítsük, majd adjuk hozzá a vágott diót.
- A masszát öntsük vajas deszkára, és lapítsuk szét. Amikor megszilárdult, húsklopfolóval törjük apróra.
- A torta összeállításához vágjuk a piskótát kétfelé, töltsük meg az ananászos krémmel, tegyük rá az ananász felét, és szórjuk meg grillázzsal.
- A maradék krémmel kenjük meg a tetejét és az oldalát, díszítsük ananásszal, és szórjuk rá a maradék grillázst.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 3828
- Feltöltés dátuma: 2014. november 13.
Ajánló
A képen látható tortát gluténmentes verzióban, rizsliszttel és gluténmentes pudingporral készítettem. A mennyiségek ugyanazok, csak arra kell figyelni, hogy valamennyi alapanyag gluténmentes legyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
nyultanti
100 recept
Szülinapra készítettem el ezt a tortát. Valami újdonságot szerettem volna készíteni, és a grillázs-ananász párosítást még sosem próbáltam. Sőt, grillázst még sosem készítettem azelőtt, de megérte kísérletezni vele, frenetikus ízkombináció lett az eredmény!