r
Nosalty Logó

Ananászos grillázstorta nyultanti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Ananászos grillázstorta nyultanti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 826 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 6607 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 826 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    325.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    882.7 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2577 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1990 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 6607 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt kapcsoljuk be 170 fokra. Szitáljuk le a lisztet, a tojásokat válasszuk szét.
  2. Először a sárgája részt fogjuk felhabosítani, a habverés közben kivilágosodik a színe, ekkor tegyük bele a cukor 1/3-át, és habosítsuk tovább, ameddig el nem olvad a cukor.
  3. Tegyük a fehérje részt egy habüstbe, és kezdjük habbá verni. Amikor már kemény a hab, akkor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a maradék cukrot. A habverést folytassuk addig, amíg el nem olvad a cukor, és kemény, fényes habot nem kapunk.
  4. A sárgája részbe tegyünk egy kevés fehérjét, és jól keverjük el. Amikor megvagyunk ezzel, a sárgája keveréket beleöntjük a fehérjébe, és óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, ne keverjük túl! Ekkor belekeverjük a szitált lisztet. Spatulával óvatosan keverjük össze a masszát.
  5. Tegyük bele kikent, lisztezett tortaformába. A széleit kicsit húzzuk feljebb, mint a közepét, mintha egy pici mélyedés maradna a massza közepén. Erre azért van szükség, mert a közepe jobban megemelkedik a piskótának sütés közben, és így sima felületet kapunk majd.
  6. Süssük 170 fokon 15-20 percig. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.

A krémhez

  1. Az ananászkonzerveket csöpögtessük le. A levét mérjük le, ha nincs 6 dl, egészítsük ki vízzel.
  2. A pudingporokat és a 6 evőkanál cukrot keverjük csomómentesre egy kevés ananászlével, a maradék levet pedig forraljuk fel. Amikor forr, adjuk hozzá a pudingporos keveréket, és főzzük sűrűre.
  3. A margarint keverjük ki a porcukorral. Amikor kihűlt a pudingos krém, összekeverjük a margarinos krémmel.

A grillázshoz

  1. A cukrot tegyük a serpenyőbe a margarinnal és az olajjal. Karamellizálódásig hevítsük, majd adjuk hozzá a vágott diót.
  2. A masszát öntsük vajas deszkára, és lapítsuk szét. Amikor megszilárdult, húsklopfolóval törjük apróra.
  3. A torta összeállításához vágjuk a piskótát kétfelé, töltsük meg az ananászos krémmel, tegyük rá az ananász felét, és szórjuk meg grillázzsal.
  4. A maradék krémmel kenjük meg a tetejét és az oldalát, díszítsük ananásszal, és szórjuk rá a maradék grillázst.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3782
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 13.

Ajánló

A képen látható tortát gluténmentes verzióban, rizsliszttel és gluténmentes pudingporral készítettem. A mennyiségek ugyanazok, csak arra kell figyelni, hogy valamennyi alapanyag gluténmentes legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananászos grillázstorta nyultanti konyhájából
nyultanti 100 recept

Szülinapra készítettem el ezt a tortát. Valami újdonságot szerettem volna készíteni, és a grillázs-ananász párosítást még sosem próbáltam. Sőt, grillázst még sosem készítettem azelőtt, de megérte kísérletezni vele, frenetikus ízkombináció lett az eredmény!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...