r
Nosalty Logó

Ananászos csirke kapros mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ananászos csirke kapros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4449 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    856.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell szeletekhez pácot készítünk. Egy tálba olajat öntünk, beletesszük a sült csirke fűszerkeveréket, majd a csirkemell szeleteket. Lehetőleg egyformán érje a szeleteket a fűszeres olaj.
  2. Ezután vékony szeletekre felvágjuk a hagymát, és egy kis tepsibe szórjuk.
  3. Elkezdjük a rizst készíteni, hisz annak azért kicsit több idő kell.
  4. Lecsepegtetjük az ananászkonzervet.
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. Ha mindennel megvagyunk, akkor a pácléből egy serpenyőbe öntünk egy keveset, és hevíteni kezdjük. Ha már elég meleg, elkezdjük sütni benne a csirkemell szeleteket. Lassan sütjük, fordítgatjuk, hogy ne száradjon ki.
  7. Ha megsültek a szeletek, a hagymaágyra rakjuk őket, meglocsoljuk a serpenyőben lévő olajjal, amiben a hús sült. Rászórjuk az ananászkockákat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben 15 percig alufólia alatt puhítjuk, összesütjük, majd egy 5-10 percig fedő nélkül még tovább sütjük.
  9. Sütés közben elkészítjük a kapros mártást. A tejfölt összekeverjük krémesre, majd hozzáadjuk a kaprot. Ha öntet alapporral dolgozunk, akor meg is vagyunk. Ha friss kaprot teszünk bele, akkor azért sűrűn kostólgassuk, nehogy túl intenzív legyen. Érdemes egy pici majonézzel még megbolondítani.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4659
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Remélem ízleni fog mindenkinek, én először csak a magamnak akartam "kedveskedni", de aztán a körülöttem lévők hamar megcsodálták a művet, és segítettek elfogyasztani. Egy meghitt vacsinak tökéletes, a pasikat le lehet venni a lábukról, és nem is kell egész este a konyhában robotolni. Egy pohár félédes fehérbor pedig megkoronázza az ízkavalkádot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...