r
Nosalty Logó

Amerikai pogácsa magyarosan

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Amerikai pogácsa magyarosan
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

376
Kalória
8.9g
Fehérje
49g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
49.8g
Víz
4.1g
Koleszterin
1.8g
Rost
4.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3003 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1609.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12878 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    11424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    398.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 3003 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt keverjük el a langyos vízzel, rakjuk félre (én adtam neki egy csipet cukrot, hogy legyen mit ennie).
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport meg a sót. Öntsük hozzá a kefirt, olajat, végül az élesztős vizet. Jól dolgozzuk ki fakanállal.
  3. A kockasajtot villával nyomkodjuk szét, keverjük hozzá a füstölt sajtot.
  4. Az olívaolajat öntsük egy kis tálba, és kenjük be a tenyerünket (ha jut belőle a kézfejünkre, ne aggódjunk, jót tesz neki, nézzük csak meg az olasz asszonyoknak a bőrét, milyen szép, hát ez a titka). A tésztából 4 cm átmérőjű gombócot csípünk le (fagyis kanállal a legkönnyebb), kicsit lapítgassuk el, és rakjunk 1 tk tölteléket a közepére. Ügyesen dolgozzuk össze, hogy ne tudjon a sajt kibújni a bundájából.
  5. Tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A többi tésztával ugyanígy járunk el.
  6. Kenjük meg a pogácsák tetejét paprikakrémmel. Forró sütőbe helyezve megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hetek óta ezzel a "recepttel" találkozom össze az interneten: fogunk egy doboz pogácsát, odacsapkodjuk a konyhaszekrényhez, mire az akkorát durran, hogy majdnem infarktust kapunk (még akkor is, amikor már tudjuk, hogy ez így nyílik szét). A rúd alakúra összepréselt sajt imitációból lekanyarítunk egy hüvelyknyit, beletuszkoljuk a tészta közepébe, megpróbáljuk összecsipkedni, hogy ne folyjon ki az összes sajt, hogy utána ne keljen egy hétig vakarni a tepsiről lefelé. A hetedik napon pihenőt tartva kidobjuk a kukába, és elbaktatunk a legközelebbi dollár boltba (minden dolog 1 dollár), és megvesszük a legjobb minőségű sütőalkalmatosságot, ami csak kapható. Végül megkenjük a pogácsák tetejét pizzaszósszal, és megsütjük. Szóval ez a magyarra fordított változat, mert utánanéztem a dobozos pogácsa receptnek, és nem is bonyolult. Szerintem az íze olyan, mintha a pogácsát kereszteztük volna a zsemlével. Lehet rögtön sütni, ha van belőle maradék, az pedig a hűtőben eláll egy hétig. A tészta elég ragadós, de így tényleg nem folyik ki a sajt belőle, mert jól össze lehet csipkedni. A lyuk azért tátong a közepében, mert a sajt beleolvadt a tésztába, de nem az egész, a kép csalóka.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű bundás alma

Ne mondja senki, hogy nem süthetjük ki olajban az almát! Mártsuk a gyümölcsszeleteket lágy palacsintatésztába és már csobbanhatnak is a zsiradékban. Miután aranybarnára sültek, már ...

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!