r
Nosalty Logó

Amerikai pogácsa magyarosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Amerikai pogácsa magyarosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3003 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1609.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12878 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    11424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 3003 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt keverjük el a langyos vízzel, rakjuk félre (én adtam neki egy csipet cukrot, hogy legyen mit ennie).
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport meg a sót. Öntsük hozzá a kefirt, olajat, végül az élesztős vizet. Jól dolgozzuk ki fakanállal.
  3. A kockasajtot villával nyomkodjuk szét, keverjük hozzá a füstölt sajtot.
  4. Az olívaolajat öntsük egy kis tálba, és kenjük be a tenyerünket (ha jut belőle a kézfejünkre, ne aggódjunk, jót tesz neki, nézzük csak meg az olasz asszonyoknak a bőrét, milyen szép, hát ez a titka). A tésztából 4 cm átmérőjű gombócot csípünk le (fagyis kanállal a legkönnyebb), kicsit lapítgassuk el, és rakjunk 1 tk tölteléket a közepére. Ügyesen dolgozzuk össze, hogy ne tudjon a sajt kibújni a bundájából.
  5. Tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A többi tésztával ugyanígy járunk el.
  6. Kenjük meg a pogácsák tetejét paprikakrémmel. Forró sütőbe helyezve megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4142
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hetek óta ezzel a "recepttel" találkozom össze az interneten: fogunk egy doboz pogácsát, odacsapkodjuk a konyhaszekrényhez, mire az akkorát durran, hogy majdnem infarktust kapunk (még akkor is, amikor már tudjuk, hogy ez így nyílik szét). A rúd alakúra összepréselt sajt imitációból lekanyarítunk egy hüvelyknyit, beletuszkoljuk a tészta közepébe, megpróbáljuk összecsipkedni, hogy ne folyjon ki az összes sajt, hogy utána ne keljen egy hétig vakarni a tepsiről lefelé. A hetedik napon pihenőt tartva kidobjuk a kukába, és elbaktatunk a legközelebbi dollár boltba (minden dolog 1 dollár), és megvesszük a legjobb minőségű sütőalkalmatosságot, ami csak kapható. Végül megkenjük a pogácsák tetejét pizzaszósszal, és megsütjük. Szóval ez a magyarra fordított változat, mert utánanéztem a dobozos pogácsa receptnek, és nem is bonyolult. Szerintem az íze olyan, mintha a pogácsát kereszteztük volna a zsemlével. Lehet rögtön sütni, ha van belőle maradék, az pedig a hűtőben eláll egy hétig. A tészta elég ragadós, de így tényleg nem folyik ki a sajt belőle, mert jól össze lehet csipkedni. A lyuk azért tátong a közepében, mert a sajt beleolvadt a tésztába, de nem az egész, a kép csalóka.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...