r
Nosalty Logó

Amerikai csokoládéfagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Amerikai csokoládéfagyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2283.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 2085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba (ebben fogunk később fagyasztani) ütjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük.
  2. Egy lábasba szitáljuk a kakaót, apránként hozzáadjuk a tejet, végül pedig a tejszínt. Tűzre tesszük, és felforraljuk.
  3. Levesszük a tűzről, beletördeljük a csokit, és olvadásig kevergetjük.
  4. Kicsit hűlni hagyjuk, majd ha már nem olyan forró, apránként, mindig csak egy keveset beletéve hozzáadjuk a tojássárgás masszához.
  5. Teljesen kihűtjük, és a fagyasztóba tesszük.
  6. Fél óra múlva habverővel felverjük, majd visszatesszük fagyni. A fagyasztást-felverést addig folytatjuk (félórás időközökkel), míg a fagyi megfelelő állagúra fagy. Ha van fagylaltgépünk, természetesen abban is lehet fagyasztani.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 382
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 51861
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Amerikai recept lévén bögrében voltak megadva a mennyiségek, de ez engem mindig zavarba ejt (kis bögre vagy nagy bögre?), ezért aztán átírtam deciliterre, hátha másnak is könnyebb.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...