r
Nosalty Logó

Alufóliában sült batyu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Alufóliában sült batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 369 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3666.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2521 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 1477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    633 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucolás után hasábra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  2. A hagymát és a répát karikákra vágjuk.
  3. Négy nagy alufólia közepébe fektetve elosztjuk a bacont (vagy sonkát), rátesszük a hasábburgonyát, kevés olajjal meglocsoljuk, erre a répa következik és a hagyma, végül a virsli (vagy szalámi).
  4. Felhajtjuk az alufóliák széleit, batyut formázva belőlük.
  5. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kész, felnyitjuk a fóliák tetejét, tejfölt csorgatunk a tetejére, és petrezselyemmel szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21643
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Ezt a receptet egy kis újságban találtam. Nagyon hamar kész, és finom, könnyű vacsora. Az alufóliában nagyon jól összeérnek az ízek, ettől lesz különleges. Kinnt a szabadban is elkészíthető parázs felett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...