r
Nosalty Logó

Almával töltött mézes csirke

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Almával töltött mézes csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

883
Kalória
55g
Fehérje
55.4g
Szénhidrátok
48.8g
Zsír
443.7g
Víz
211.1g
Koleszterin
7g
Rost
19.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    443.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 883 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3791.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1774.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 3531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát mosás és tisztítás után kisebb kockákra vágjuk és hideg vízbe áztatjuk legalább fél órát. Ezután egy konyharuha segítségével szárazra töröljük. A megtisztított hagymát félbevágjuk és felszeleteljük.
  2. Egy méretesnek ítélt tepsibe tesszük a burgonyát, a hagymát. Megszórjuk ételízesítővel (én házi készítésüt használok), fűszerpaprikával, borssal, provencei fűszerkeverékkel. Egy fakanállal jól összekeverjük. Ezután tesszük hozzá a lágy zsírt. Szintén jól összekeverjük és elegyengetjük.
  3. Az egész csirkét éles késsel beirdaljuk. Körbeszórjuk ételízesítővel, kezünkkel jól bele is dörzsöljük. A csirke belsejébe is szórunk ételízesítőt és kitömjük megtisztított és kockára vágott almával.
  4. Az almával töltött csirkét ráfektetjük a burgonyaágyra és megkenjük zsírral. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 60 – 70 percig sütjük.
  5. Amikor látjuk, hogy kezd pirulni, kivesszük a sütőből és megkenjük mézzel. Visszatesszük a sütőbe és ropogósra sütjük. A méz rákaramellizálódik a húsra, ami fantasztikus ízt kölcsönöz neki.
  6. Az egészben megsült csirkét pecsenyéstálra emeljük. A belsejéből kiszedjük az almát egy kisebb tálkába. A megsült hagymás burgonyát is külön edénybe tesszük. Tálaláskor köret a burgonya és a párolt alma, amit külön kínálunk a hús mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sütéskor nem szükséges fóliával letakarni a tepsit. Aki nem bízik abban, hogy átsül a hús és a burgonya, az természetesen takarja le a sütőtálat alufóliával. Elkészítéskor mindenki a saját sütőjének teljesítményét figyelembe véve járjon el!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!