r
Nosalty Logó

Almával töltött mézes csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Almával töltött mézes csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 883 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3791.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1774.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 3531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát mosás és tisztítás után kisebb kockákra vágjuk és hideg vízbe áztatjuk legalább fél órát. Ezután egy konyharuha segítségével szárazra töröljük. A megtisztított hagymát félbevágjuk és felszeleteljük.
  2. Egy méretesnek ítélt tepsibe tesszük a burgonyát, a hagymát. Megszórjuk ételízesítővel (én házi készítésüt használok), fűszerpaprikával, borssal, provencei fűszerkeverékkel. Egy fakanállal jól összekeverjük. Ezután tesszük hozzá a lágy zsírt. Szintén jól összekeverjük és elegyengetjük.
  3. Az egész csirkét éles késsel beirdaljuk. Körbeszórjuk ételízesítővel, kezünkkel jól bele is dörzsöljük. A csirke belsejébe is szórunk ételízesítőt és kitömjük megtisztított és kockára vágott almával.
  4. Az almával töltött csirkét ráfektetjük a burgonyaágyra és megkenjük zsírral. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 60 – 70 percig sütjük.
  5. Amikor látjuk, hogy kezd pirulni, kivesszük a sütőből és megkenjük mézzel. Visszatesszük a sütőbe és ropogósra sütjük. A méz rákaramellizálódik a húsra, ami fantasztikus ízt kölcsönöz neki.
  6. Az egészben megsült csirkét pecsenyéstálra emeljük. A belsejéből kiszedjük az almát egy kisebb tálkába. A megsült hagymás burgonyát is külön edénybe tesszük. Tálaláskor köret a burgonya és a párolt alma, amit külön kínálunk a hús mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 175
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almával töltött mézes csirke
Lizinka_ 605 recept

Sütéskor nem szükséges fóliával letakarni a tepsit. Aki nem bízik abban, hogy átsül a hús és a burgonya, az természetesen takarja le a sütőtálat alufóliával. Elkészítéskor mindenki a saját sütőjének teljesítményét figyelembe véve járjon el!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...