Almával töltött mézes csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g csirke585 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g alma59 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
-
6g méz19 kcal
Összesen
883
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1600g csirke2339 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g alma234 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
25g méz76 kcal
Összesen
3531
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
49.3g csirke72 kcal
-
30.8g burgonya18 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
15.4g alma7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g disznózsír8 kcal
-
0.8g méz2 kcal
Összesen
108
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 948 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 443.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
883
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.9 g
Zsír
-
Összesen 195.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 845 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3791.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 2101 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1774.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 776 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
3531
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 nagy db alma
-
1 kk fűszerpaprika
-
3 csipet fekete bors
-
0.7 teáskanál provence-i fűszerkeverék
-
1 ek méz
Elkészítés
- A burgonyát mosás és tisztítás után kisebb kockákra vágjuk és hideg vízbe áztatjuk legalább fél órát. Ezután egy konyharuha segítségével szárazra töröljük. A megtisztított hagymát félbevágjuk és felszeleteljük.
- Egy méretesnek ítélt tepsibe tesszük a burgonyát, a hagymát. Megszórjuk ételízesítővel (én házi készítésüt használok), fűszerpaprikával, borssal, provencei fűszerkeverékkel. Egy fakanállal jól összekeverjük. Ezután tesszük hozzá a lágy zsírt. Szintén jól összekeverjük és elegyengetjük.
- Az egész csirkét éles késsel beirdaljuk. Körbeszórjuk ételízesítővel, kezünkkel jól bele is dörzsöljük. A csirke belsejébe is szórunk ételízesítőt és kitömjük megtisztított és kockára vágott almával.
- Az almával töltött csirkét ráfektetjük a burgonyaágyra és megkenjük zsírral. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 60 – 70 percig sütjük.
- Amikor látjuk, hogy kezd pirulni, kivesszük a sütőből és megkenjük mézzel. Visszatesszük a sütőbe és ropogósra sütjük. A méz rákaramellizálódik a húsra, ami fantasztikus ízt kölcsönöz neki.
- Az egészben megsült csirkét pecsenyéstálra emeljük. A belsejéből kiszedjük az almát egy kisebb tálkába. A megsült hagymás burgonyát is külön edénybe tesszük. Tálaláskor köret a burgonya és a párolt alma, amit külön kínálunk a hús mellé.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 175
- Feltöltés dátuma: 2024. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
605 recept
Sütéskor nem szükséges fóliával letakarni a tepsit. Aki nem bízik abban, hogy átsül a hús és a burgonya, az természetesen takarja le a sütőtálat alufóliával. Elkészítéskor mindenki a saját sütőjének teljesítményét figyelembe véve járjon el!