Almás tepsis palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához:
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g tej34 kcal
-
25g ásványvíz0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A rátéthez:
Összesen
450
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához:
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
240g tej134 kcal
-
100g ásványvíz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A rátéthez:
Összesen
1803
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 262.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
450
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1841.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.4 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1048.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 621 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1272 micro
Összesen
1803
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
99
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához:
- A tésztához valókból sima tésztát kavarunk.
- Egy 40x30x8 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Betoljuk a hideg sütőbe, majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük.
- Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházakat kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk.
- A tésztát a forró tepsibe öntjük, elosztjuk rajta az almát, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, és visszatoljuk a sütőbe.
- Kb. 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 840
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 172256
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Almás palacsinta másképpen, így is finom, érdemes kipróbálni. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva, vaníliamártással vagy fagylalttal. Alma helyett a palacsintát elkészíthetjük: körtével, cseresznyével, szilvával vagy barackkal is. A tepsit könnyebben kitudjuk a papírral bélelni, ha pár pontban az alján és a szélein a tepsit kevés vajjal megkenjük.