r
Nosalty Logó

Almás-szilvás cobbler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Almás-szilvás cobbler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 926 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4631 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 926 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    2040.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3015 micro
  • β-crypt
    549 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2323 micro
Összesen 4631 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát és a magozott szilvát felkockázzuk.
  2. Egy 30x20 cm-es tepsit kikenünk vajjal.
  3. A gyümölcsöt összekeverve elterítjük.
  4. A 10 dkg cukorral, fahéjjal megszórjuk, citromlével meglocsoljuk.
  5. A lisztből, a tojássárgákból,a vajból, a tejszínből, a másik 10 dkg cukorból a szódabikarbónával, és egy csipet sóval kikeverjük a tésztát.
  6. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a masszába forgatjuk.
  7. Egy evőkanál segítségével kis halmokat rakunk a gyümölcsökre, darált dióval megszórjuk a tetejét, és 180 fokon 45 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6377
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Ajánló

Ez egy könnyű desszert, lehet "bűnözni"!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-szilvás cobbler
Olaszné Anci 191 recept

Egy könnyű kis édesség, egy gasztro újságban találtam ezt a cobbler receptet. Leírom, amit az újság ír róla: "A cobbler (kobler) egy gyümölcsös pite. A cobler elkészítéséhez - a többi süteménnyel - szemben csak kis mennyiségű liszt szükséges, de viszonylag nagy mennyiségű desszertet tudunk sütni belőle." Nekem ez új volt, hátha van, aki még szintén nem találkozott a desszert eme változatával. A szilvával tökéletes volt.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...