Almás-morzsás muffin kosárkák
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 108 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 148.1 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 976.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 273.3 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 432 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 699 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük. A papír sütőformácskákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük.
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd az almaszeleteket apró kockákra daraboljuk. Összekeverjük a fahéjjal, a citromlével és a 2 evőkanálnyi cukorral.
- A lisztet elvegyítjük a dióval (vagy mandulával), és a 10 dkg cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat, és kézzel vagy kézi mixerrel morzsává gyúrjuk.
- A kész morzsa felét a sütőformákba kanalazzuk. Ráhalmozzuk az almakockákat, amit a 12 muffinra egyformán elosztunk, majd befedjük őket a maradék morzsával.
- Az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7524
- Feltöltés dátuma: 2010. június 20.
Ajánló
Az eredeti recept alapján vaníliás tejszínhab illik hozzá. Ehhez 2 dl tejszínt habbá verünk, és 1,5 dl vaníliás joghurttal összekeverjük. Aki édesebben szereti, az 1 teáskanálnyi cukrot is adhat hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kisfiam kérésére muffint szerettem volna sütni, viszont nem volt itthon tojás, ezért olyan muffin receptet kerestem, ami tojás nélkül készül. Így akadtam rá erre az almás-morzsás változatra, ami az eredeti recept alapján őrölt mandulával készül. Mi viszont nem vagyunk nagy mandula rajongók, így őrölt dióval helyettesítettem ezt a hozzávalót. Az egész családnak nagyon ízlett ez a fajta édesség, így máskor is el fogom készíteni. A megszokottól eltérő módon a kész muffin kosárkáink nem harapható sütemények lesznek, hanem a morzsás állaga miatt a sütőpapírból kiskanállal kikanalazható kis sütikéket kapunk. Az íze viszont isteni, érdemes kipróbálni.