r
Nosalty Logó

Almás-morzsás muffin kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-morzsás muffin kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2437 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    108 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 610 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    432 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 2437 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A papír sütőformácskákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük.
  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd az almaszeleteket apró kockákra daraboljuk. Összekeverjük a fahéjjal, a citromlével és a 2 evőkanálnyi cukorral.
  3. A lisztet elvegyítjük a dióval (vagy mandulával), és a 10 dkg cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat, és kézzel vagy kézi mixerrel morzsává gyúrjuk.
  4. A kész morzsa felét a sütőformákba kanalazzuk. Ráhalmozzuk az almakockákat, amit a 12 muffinra egyformán elosztunk, majd befedjük őket a maradék morzsával.
  5. Az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7523
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 20.

Ajánló

Az eredeti recept alapján vaníliás tejszínhab illik hozzá. Ehhez 2 dl tejszínt habbá verünk, és 1,5 dl vaníliás joghurttal összekeverjük. Aki édesebben szereti, az 1 teáskanálnyi cukrot is adhat hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam kérésére muffint szerettem volna sütni, viszont nem volt itthon tojás, ezért olyan muffin receptet kerestem, ami tojás nélkül készül. Így akadtam rá erre az almás-morzsás változatra, ami az eredeti recept alapján őrölt mandulával készül. Mi viszont nem vagyunk nagy mandula rajongók, így őrölt dióval helyettesítettem ezt a hozzávalót. Az egész családnak nagyon ízlett ez a fajta édesség, így máskor is el fogom készíteni. A megszokottól eltérő módon a kész muffin kosárkáink nem harapható sütemények lesznek, hanem a morzsás állaga miatt a sütőpapírból kiskanállal kikanalazható kis sütikéket kapunk. Az íze viszont isteni, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...