Almás marcipános rolád karamellel borítva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
34g tojás43 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A töltelékhez
-
200g alma94 kcal
-
13g marcipán58 kcal
-
6g pálinka14 kcal
-
6g nádcukor24 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
A karamellhez
Összesen
378
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A töltelékhez
-
1600g alma749 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
50g pálinka116 kcal
-
50g nádcukor190 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
A karamellhez
Összesen
3028
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 183.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
378
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 105.8 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1051 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1801.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 456.6 g
-
Cukor 356 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1469.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 781 mg
-
Retinol - A vitamin: 857 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 180 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1646 micro
Összesen
3028
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük, egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, amit megkenünk vajjal, és kiszórunk liszttel.
- A piskótához egy nagyobb tálban a tojásokat és a cukrot gépi habverő legnagyobb fokozatán, fehéredésig felverjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztet.
- A masszát beleöntjük a tepsibe, és készre sütjük.
- Miután megsült, a sütőpapír segítségével feltekerjük, és így hagyjuk hűlni.
- A töltelékhez az almákat megtisztítjuk, negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Egy magasabb falú serpenyőben vajat melegítünk, majd hozzáadjuk az almát, a cukrot és a reszelt citromhéjat és fedő alatt, kis lángon pároljuk. Mikor az alma megpuhult, hozzáadjuk a gyömbért, a fahéjat és a pálinkát.
- Nagyobbra vesszük alatta a lángot, és összeforraljuk. Ne legyen a töltelék teljesen száraz, mert úgy finom, ha a piskótát átjárja a finom édes, fűszeres szaft. Míg a töltelék hűl, addig elkészítjük a karamellt a tetejére.
- Egy mártásos edényben felhevítjük a cukrot, míg karamell nem lesz belőle, hozzáadjuk a vajat, majd a tejet és az egészet folyamatosan kevergetve simára forraljuk. Mikor kész, hagyjuk egy kicsit hűlni, de csak annyira, hogy ne dermedjen meg teljesen.
- A piskótalapot kiterítjük, az alma tölteléket elsimítjuk a tetején, és a marcipánt apró darabokravágva elosztjuk rajta, úgy, hogy mindenhová jusson. Majd az egészet óvatosan feltekerjük, és tálra téve beborítjuk a még folyós karamellel. Miután bevontuk, hűtőbe téve pihentetjük tálalásig, hogy jól összeérjenek az ízek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40cm
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 180
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12144
- Feltöltés dátuma: 2012. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mostanában kedves barátunk pálinkáival kísérletezgetek, melyikből milyen finomságokat tudok alkotni. Most az alma pálinkán volt a sor. Sok finomság jutott eszembe, íme az egyik közülük. Az alma pálinka karakteres íze ad egyfajta pluszt ennek a finom, gyümölcsös desszertnek. Elkészítését tekintve egy nagyon könnyű sütemény, amit a marcipán és a karamell szinte ünnepivé varázsol.