r
Nosalty Logó

Almás marcipános rolád karamellel borítva

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Almás marcipános rolád karamellel borítva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A karamellhez

378
Kalória
6.4g
Fehérje
57.1g
Szénhidrátok
13.2g
Zsír
183.7g
Víz
131.3g
Koleszterin
4.9g
Rost
44.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A karamellhez

Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A karamellhez

Összesen 3028 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A karamellhez

Összesen 125 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1801.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    180 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1646 micro
Összesen 3028 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük, egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, amit megkenünk vajjal, és kiszórunk liszttel.
  2. A piskótához egy nagyobb tálban a tojásokat és a cukrot gépi habverő legnagyobb fokozatán, fehéredésig felverjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztet.
  3. A masszát beleöntjük a tepsibe, és készre sütjük.
  4. Miután megsült, a sütőpapír segítségével feltekerjük, és így hagyjuk hűlni.
  5. A töltelékhez az almákat megtisztítjuk, negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk.
  6. Egy magasabb falú serpenyőben vajat melegítünk, majd hozzáadjuk az almát, a cukrot és a reszelt citromhéjat és fedő alatt, kis lángon pároljuk. Mikor az alma megpuhult, hozzáadjuk a gyömbért, a fahéjat és a pálinkát.
  7. Nagyobbra vesszük alatta a lángot, és összeforraljuk. Ne legyen a töltelék teljesen száraz, mert úgy finom, ha a piskótát átjárja a finom édes, fűszeres szaft. Míg a töltelék hűl, addig elkészítjük a karamellt a tetejére.
  8. Egy mártásos edényben felhevítjük a cukrot, míg karamell nem lesz belőle, hozzáadjuk a vajat, majd a tejet és az egészet folyamatosan kevergetve simára forraljuk. Mikor kész, hagyjuk egy kicsit hűlni, de csak annyira, hogy ne dermedjen meg teljesen.
  9. A piskótalapot kiterítjük, az alma tölteléket elsimítjuk a tetején, és a marcipánt apró darabokravágva elosztjuk rajta, úgy, hogy mindenhová jusson. Majd az egészet óvatosan feltekerjük, és tálra téve beborítjuk a még folyós karamellel. Miután bevontuk, hűtőbe téve pihentetjük tálalásig, hogy jól összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40cm

Mostanában kedves barátunk pálinkáival kísérletezgetek, melyikből milyen finomságokat tudok alkotni. Most az alma pálinkán volt a sor. Sok finomság jutott eszembe, íme az egyik közülük. Az alma pálinka karakteres íze ad egyfajta pluszt ennek a finom, gyümölcsös desszertnek. Elkészítését tekintve egy nagyon könnyű sütemény, amit a marcipán és a karamell szinte ünnepivé varázsol.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!