r
Nosalty Logó

Almás-mákos desszert sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bogyiséf
Almás-mákos desszert sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Tálalás

Összesen 772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Tálalás

Összesen 4630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Tálalás

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10091.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    4246 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    1043 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    1961 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.6 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 4630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tálalás

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tepsi vagy tál alját kirakjuk kekszekkel, egy rétegnyi kell, ehhez természetesen szögletes tálca a jó. Az enyém hasznosítható tere 30*20*2 cm.
  2. A maradék kekszet darálóval vagy turmixszal daraboljuk, nem kell, hogy túl finom szemű legyen.
  3. A tejszínnel forralásig kakaót főzünk.
  4. Hozzáöntjük a kekszdarálmányhoz, masszává keverjük, majd egyenletesen a tálcán lévő kekszrétegre kenjük. Ha nagyon száraz, kis tejjel javíthatunk rajta, az kisebb baj, mintha nagyon híg. Ha mégis folyós lett kissé, a tál alján lévő kekszréteg felszív belőle valamennyit.

Krém

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Fahéjjal, esetleg plusz cukorral édesíthetjük, ha savanykás az alma.
  2. A tejszínben felfőzzük a mákot, fontos, hogy ha nem cukrozott mákot vettünk, akkor még ezelőtt adjunk hozzá.
  3. Mikor forr a mákos tejszín, öntsük rá az almát és a mazsolát, együtt főzzük őket 5-10 percig.
  4. A végeredmény krémes állagú kéne, hogy legyen, ízesítsük vaníliás cukorral és mézzel.

Tálalás

  1. Vigyük fel a mákos-almás réteget a kakaós-kekszes masszára.
  2. Tegyük hűtőbe jó pár órát, az se baj, ha egy napig áll. Ezalatt a krémesebb részek dermednek, az alsó kekszréteg pedig megpuhul.
  3. Kockákra vágva tálaljuk, ajánlott a tetejére kis tejszínhabot nyomni.
  • Tepsi mérete: 30*20*2
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 3524
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bogyiséf 13 recept

Fel akartam használni a meglévő fél kilós mákot, mivel sütőm nincs, hűtött sütiben gondolkodtam.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...