Almás lepény ahogy a konyha világa készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A konyha világa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
a tésztához
az almás töltelékhez
tetejére-opcionális
Összesen
557
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
a tésztához
-
400g tönkölybúza liszt1352 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
30g joghurt18 kcal
az almás töltelékhez
tetejére-opcionális
Összesen
4456
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 143.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
557
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 220.1 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 721 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3169.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 1919 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603.3 g
-
Cukor 309 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 1149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1831 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 1763 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 732 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
4456
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
a tésztához
- A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzákerül a cukor, sütőpor, tojás és a joghurt, amíg a töltelék elkészül, hűtőszekrényben pihentetjük.
- A tésztát kétfelé vesszük, lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt 28x40 cm-es tepsibe simítjuk az egyik lapot, ráöntjük az almás tölteléket, majd rásimítjuk a kinyújtott másik lapot.
- Villával megszurkáljuk.
- 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt megsül.
az almás töltelékhez
- A töltelékhez a megtisztított almát lereszeljük, majd addig pároljuk, amíg a hozzáadott cukor elolvad. Belekeverjük a fahéjat is.
tetejére-opcionális
- Tetejére porított nádcukorban elkevert fahéjat szórhatunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5496
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A konyha világa
70 recept
Nyári almából készült almás lepény. Alma egész évben elérhető, ezért bármikor elkészíthető. Az almás töltelékhez a cukrot és a fahéjat mindenki ízlésének és az alma ízének megfelelően alakítsa.