r
Nosalty Logó

Almás lepény ahogy a konyha világa készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Almás lepény ahogy a konyha világa készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Összesen 4456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    220.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3169.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.3 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    1149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1763 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 4456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Elkészítés

a tésztához

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzákerül a cukor, sütőpor, tojás és a joghurt, amíg a töltelék elkészül, hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt 28x40 cm-es tepsibe simítjuk az egyik lapot, ráöntjük az almás tölteléket, majd rásimítjuk a kinyújtott másik lapot.
  3. Villával megszurkáljuk.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt megsül.

az almás töltelékhez

  1. A töltelékhez a megtisztított almát lereszeljük, majd addig pároljuk, amíg a hozzáadott cukor elolvad. Belekeverjük a fahéjat is.

tetejére-opcionális

  1. Tetejére porított nádcukorban elkevert fahéjat szórhatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5496
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás lepény ahogy a konyha világa készíti
A konyha világa 70 recept

Nyári almából készült almás lepény. Alma egész évben elérhető, ezért bármikor elkészíthető. Az almás töltelékhez a cukrot és a fahéjat mindenki ízlésének és az alma ízének megfelelően alakítsa.

Hozzávalók

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...