r
Nosalty Logó

Almás lepény ahogy a konyha világa készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A konyha világa
Almás lepény ahogy a konyha világa készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

557
Kalória
8.8g
Fehérje
75.4g
Szénhidrátok
27.5g
Zsír
143.7g
Víz
90.2g
Koleszterin
8.9g
Rost
38.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Összesen 4456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    143.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    220.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3169.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.3 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    1149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1763 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 4456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

a tésztához

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzákerül a cukor, sütőpor, tojás és a joghurt, amíg a töltelék elkészül, hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt 28x40 cm-es tepsibe simítjuk az egyik lapot, ráöntjük az almás tölteléket, majd rásimítjuk a kinyújtott másik lapot.
  3. Villával megszurkáljuk.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt megsül.

az almás töltelékhez

  1. A töltelékhez a megtisztított almát lereszeljük, majd addig pároljuk, amíg a hozzáadott cukor elolvad. Belekeverjük a fahéjat is.

tetejére-opcionális

  1. Tetejére porított nádcukorban elkevert fahéjat szórhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x40

Nyári almából készült almás lepény. Alma egész évben elérhető, ezért bármikor elkészíthető. Az almás töltelékhez a cukrot és a fahéjat mindenki ízlésének és az alma ízének megfelelően alakítsa.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!