r
Nosalty Logó

Almás-krumplis tepsis csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Codysz
Almás-krumplis tepsis csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2607.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5214.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 2166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük enyhén sós vízben, héjastól a krumplit. Kihűlés után az almával együtt karikákra vágjuk.
  2. A jénai tálat, vagy kisebb méretű tepsit kikenjük margarinnal, amire egy sor krumplit, és almát halmozunk.
  3. Erre jöhet az első réteg nagyon vékonyra szeletelt csirkemell filé.
  4. A réteg tetejét megszórjuk a sóval, borsokkal, petrezselyemmel, és egy minimális chilivel.
  5. Megismételjük az egész folyamatot úgy, hogy az utolsó, a felső réteg újra csirke legyen.
  6. Ezúttal a fűszerek előtt ráöntjük a szétnyomott fokhagymával összekevert tejszínt, ami így a rétegek közé folyik.
  7. A végén jöhetnek a fűszerek, majd zárásként vastagon megszórjuk ez egész tetejét parmezán sajttal.
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, ahol 210 fokon körülbelül 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15054
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 20.

Ajánló

Jéghideg fekete teával tálalom. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Codysz 4 recept

Nagyon kedvelem a sütőben elkészített leginkább zöldség, és gyümölcskörettel együtt sütött csirkehúsokat. Sokat kísérletezek hogy a legfinomabb. Ez az egyik legjobban készült recept az összes közül, ami a krumpli miatt ráadásul elég kiadós étkezés lehet bárki számára, ha pedig azt elhagyjuk, vagy vöröshagymával helyettesítjük, akkor csodás diétás ételként is fogyaszthatjuk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...