Almás kalácsfelfújt
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
511
Kalória
14.6g
Fehérje
79.5g
Szénhidrátok
14.6g
Zsír
134.8g
Víz
116.3g
Koleszterin
4.9g
Rost
37g
Cukor
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
511
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2042
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 704.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 134.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
511
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 465 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2818.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 847 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 1141 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.1 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 539 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 402 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
2042
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
146
kcal
Elkészítés
- A tejet 1 cs vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és 2 ek cukorral megmelegítjük, a tűzről levéve elkeverjük benne 2 tojás sárgáját.
- A kalácsot felszeleteljük, a tejes keveréket ráöntjük.
- Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.
- Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, a kalács felét elterítjük benne, az almát rátesszük, megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral és bőségesen fahéjjal. A maradék kalácsot rátesszük a tetejére, és 25-30 perc alatt megsütjük.
- Amíg sül, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén 1 ek cukrot adunk hozzá. Ezt rákenjük a kalácsra, és további 5 percig hagyjuk a sütőben.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x15
Maradék kalács felhasználására találtam ki az otthon fellelhető alapanyagokból. Alapvetően a máglyarakásra nagyon hasonlít, de annál gyorsabb és takarékosabb, így nem is mertem annak elnevezni. :-) Nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon finom!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!