Almás kalácsfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Aaaniii
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
511
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2042
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 704.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 134.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
511
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 465 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2818.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 847 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 1141 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.1 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 539 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 402 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
2042
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet 1 cs vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és 2 ek cukorral megmelegítjük, a tűzről levéve elkeverjük benne 2 tojás sárgáját.
- A kalácsot felszeleteljük, a tejes keveréket ráöntjük.
- Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.
- Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, a kalács felét elterítjük benne, az almát rátesszük, megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral és bőségesen fahéjjal. A maradék kalácsot rátesszük a tetejére, és 25-30 perc alatt megsütjük.
- Amíg sül, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén 1 ek cukrot adunk hozzá. Ezt rákenjük a kalácsra, és további 5 percig hagyjuk a sütőben.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x15
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8671
- Feltöltés dátuma: 2012. február 02.
Ajánló
Ha épp nincs otthon almád, akkor barackbefőttel is csinálhatod.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Aaaniii
27 recept
Maradék kalács felhasználására találtam ki az otthon fellelhető alapanyagokból. Alapvetően a máglyarakásra nagyon hasonlít, de annál gyorsabb és takarékosabb, így nem is mertem annak elnevezni. :-) Nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon finom!