Almás-hagymás céklasaláta télire
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
vnémarika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
A céklasalátához
-
250g cékla72 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
63g alma29 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A felöntőléhez
A fűszerezéshez üvegenként
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
417
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
A céklasalátához
-
2000g cékla576 kcal
-
400g vöröshagyma146 kcal
-
500g alma234 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A felöntőléhez
A fűszerezéshez üvegenként
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
3341
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
A céklasalátához
-
40.9g cékla12 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
10.2g alma5 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
A felöntőléhez
A fűszerezéshez üvegenként
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
68
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2752.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 2562 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.4 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 400.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
417
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22019.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 706 mg
-
Nátrium 20496 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 827 g
-
Cukor 753 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 3203.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1551 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
3341
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
A céklasalátához
-
2 kg cékla
-
40 dkg vöröshagyma
-
50 dkg alma
A felöntőléhez
A fűszerezéshez üvegenként
-
5 szem fekete bors
-
1 db babérlevél
-
0.5 kávéskanál köménymag
Elkészítés
A céklasalátához
- A céklát átválogatjuk, alaposan megmossuk, és sós vízben puhára főzzük.
- A főzőlevet a megfőtt cékláról leöntjük, a céklát kihűtjük, megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd uborkagyalun legyaluljuk, vagy egyenlő vastagságú karikára vágjuk.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikára vágjuk, és villa segítségével szétrázzuk.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és citromlével savanyított vízbe tesszük. (Így megakadályozzuk az alma megbarnulását.)
- A céklát összekeverjük az almával, a hagymával, és 720 ml-es üvegekbe rakjuk. Ebből a mennyiségből kb. 4-5 üveg lesz.
- Közben elkészítjük a felöntőlevet: A szükséges mennyiségű vizet felforraljuk, hozzáadjuk a sót, az ecetet, a cukrot és a kávéskanál szalicilt.
- A cékla tetejére borsot, köménymagot, babérlevelet teszünk, és forrón ráöntjük a levet.
- Az üvegeket lezárjuk,és 5 percre fejre állítjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 16631
- Feltöltés dátuma: 2011. október 21.
Ajánló
Ajánlom azoknak, akik szeretik a céklát, és hozzám hasonlóan nincs kedvük az ebéd főzésnél még a savanyúsággal is bíbelődni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
vnémarika
12 recept
A családunk nagyon szereti a céklát. Édesanyám mindig frissen az ebédhez készíti el savanyúságnak. Már régóta vadászom egy olyan receptre, ahol télen csak a polcról kelljen leemelni. Kb. egy hónapja pakoltam a könyveink között, és a kezembe akadt egy ezeréves receptfüzet "Zöldségek házi tartósítása" címmel. Ebben találtam ezt a receptet. Még akkor meg is csináltam kíváncsiságból, hogy milyen is lesz. Azóta már fel is bontottunk egy üveggel. Annyira finom, hogy szándékunkban áll még céklát venni, és legalább még egy adagot elkészíteni.