r
Nosalty Logó

Almás-hagymás céklasaláta télire

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vnémarika
Almás-hagymás céklasaláta télire
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A céklasalátához

A felöntőléhez

A fűszerezéshez üvegenként

417
Kalória
3.4g
Fehérje
103.4g
Szénhidrátok
0.4g
Zsír
400.4g
Víz
-
Koleszterin
6.8g
Rost
94.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A céklasalátához

A felöntőléhez

A fűszerezéshez üvegenként

Összesen 417 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A céklasalátához

A felöntőléhez

A fűszerezéshez üvegenként

Összesen 3341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A céklasalátához

A felöntőléhez

A fűszerezéshez üvegenként

Összesen 68 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2752.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    2562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 417 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22019.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    20496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827 g
  • Cukor
    753 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    3203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1551 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 3341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

A céklasalátához

  1. A céklát átválogatjuk, alaposan megmossuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A főzőlevet a megfőtt cékláról leöntjük, a céklát kihűtjük, megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd uborkagyalun legyaluljuk, vagy egyenlő vastagságú karikára vágjuk.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikára vágjuk, és villa segítségével szétrázzuk.
  4. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és citromlével savanyított vízbe tesszük. (Így megakadályozzuk az alma megbarnulását.)
  5. A céklát összekeverjük az almával, a hagymával, és 720 ml-es üvegekbe rakjuk. Ebből a mennyiségből kb. 4-5 üveg lesz.
  6. Közben elkészítjük a felöntőlevet: A szükséges mennyiségű vizet felforraljuk, hozzáadjuk a sót, az ecetet, a cukrot és a kávéskanál szalicilt.
  7. A cékla tetejére borsot, köménymagot, babérlevelet teszünk, és forrón ráöntjük a levet.
  8. Az üvegeket lezárjuk,és 5 percre fejre állítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

A családunk nagyon szereti a céklát. Édesanyám mindig frissen az ebédhez készíti el savanyúságnak. Már régóta vadászom egy olyan receptre, ahol télen csak a polcról kelljen leemelni. Kb. egy hónapja pakoltam a könyveink között, és a kezembe akadt egy ezeréves receptfüzet "Zöldségek házi tartósítása" címmel. Ebben találtam ezt a receptet. Még akkor meg is csináltam kíváncsiságból, hogy milyen is lesz. Azóta már fel is bontottunk egy üveggel. Annyira finom, hogy szándékunkban áll még céklát venni, és legalább még egy adagot elkészíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!