r
Nosalty Logó

Almás-diós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Almás-diós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5542 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    343.7 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3392.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1694 micro
Összesen 5542 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük verni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, azután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, azokkal is tovább verjük.
  2. Végül hozzászitáljuk a lisztet, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kész kihűtjük, kettévágjuk.

Krém

  1. A 4 db almát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Tapadásmentes serpenyőben megdinszteljük, hogy a levét elfője. (Aki szereti, fahéjjal ízesítheti, én nem tettem bele.) Kihűtjük.
  2. A diót ledaráljuk.
  3. A tejet és a pudingot felfőzzük, még melegen hozzáadjuk a tejfölt. Kihűtjük.
  4. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd elegyítjük a pudinggal. Robotgéppel jó habosra keverjük, majd kétfelé osztjuk.
  5. Egyik felébe keverjük a párolt almát, a másikba pedig a rumaromát és a darált diót.
  6. Az alsó lapra kenjük az almás krémet, befedjük a másik lappal, erre kenjük a diós krémet. Szépen elegyengetjük, majd megszórjuk darált dióval, díszíthetjük szép fél diószemekkel is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14287
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akkor lesz igazán 'pikáns' ez a süti, ha savanykásabb almát (pl. Granny Smith alma) használunk az elkészítéséhez.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...