Almás-diós piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pimkie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
554
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
5542
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
214
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 93.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
554
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 343.7 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 1749 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3392.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1097 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1135 mg
-
Nátrium 779 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 549 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 936.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2589 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 2526 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 688 micro
-
β-crypt 106 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1694 micro
Összesen
5542
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük verni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, azután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, azokkal is tovább verjük.
- Végül hozzászitáljuk a lisztet, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
- Ha kész kihűtjük, kettévágjuk.
Krém
- A 4 db almát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Tapadásmentes serpenyőben megdinszteljük, hogy a levét elfője. (Aki szereti, fahéjjal ízesítheti, én nem tettem bele.) Kihűtjük.
- A diót ledaráljuk.
- A tejet és a pudingot felfőzzük, még melegen hozzáadjuk a tejfölt. Kihűtjük.
- A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd elegyítjük a pudinggal. Robotgéppel jó habosra keverjük, majd kétfelé osztjuk.
- Egyik felébe keverjük a párolt almát, a másikba pedig a rumaromát és a darált diót.
- Az alsó lapra kenjük az almás krémet, befedjük a másik lappal, erre kenjük a diós krémet. Szépen elegyengetjük, majd megszórjuk darált dióval, díszíthetjük szép fél diószemekkel is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36x24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 14287
- Feltöltés dátuma: 2014. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pimkie
53 recept
Akkor lesz igazán 'pikáns' ez a süti, ha savanykásabb almát (pl. Granny Smith alma) használunk az elkészítéséhez.