adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
404
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
600g alma281 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
1615
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
14g leveles tészta52 kcal
-
30.4g alma14 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
50.7g víz0 kcal
Összesen
82
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 369 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
404
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 64.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 761.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 596 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.9 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1475.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
1615
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 38.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony cikkekre szeljük.
- A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Ennyi elég ahhoz, hogy kicsit megpuhuljanak, és könnyen formázhatóvá váljanak.
- Majd alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlőre terítve hagyjuk őket megszáradni.
- Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.
- Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
- Balról, óvatosan és - amennyire lehet- szorosan tekerjük fel egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához, így sülés közben sem bomlik szét.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.
- Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 400
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 93886
- Feltöltés dátuma: 2009. december 09.
Ajánló
A tésztalap megkenéséhez mézet is használhatunk, amit vékonyan hintsünk le fahéjjal, mielőtt ráfektetnénk az almákat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gasztroblogok böngészése közben akadt meg a szemem ezen a gyönyörű desszerten. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, ennek ellenére nagyon dekoratív édesség. Az ismerősök elismerését garantáltan ki lehet vele vívni.