r
Nosalty Logó

Almahabos süti Aliz módra - Almahabos linzer 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almahabos süti Aliz módra - Almahabos linzer 2.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A linzerhez

Az almahabhoz

Összesen 743 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A linzerhez

Az almahabhoz

Összesen 4461 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A linzerhez

Az almahabhoz

Összesen 230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 743 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    198.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2540.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1142 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1516 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 4461 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A linzerhez

Az almahabhoz

Elkészítés

A linzerhez

  1. A linzertésztához összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sütőport.
  2. A vajat elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől!
  3. Fél órára betesszük a hűtőszekrénybe pihenni.
  4. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és 3 ekcukorral (az alma édességétől függően és ízlés szerint), meg a fahéjjal megpároljuk (fedő nélkül). Hagyjuk hűlni!
  5. Egy A4-es nagyságú kisebb tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, majd a tészta 2/3-át azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni.
  6. Előmelegített sütőben félig megsütjük.
  7. A maradék tésztába belereszelejük a csokit, összegyúrjuk, és betesszük a mélyhűtőbe.
  8. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a 2 ek cukorral, és a langyosra hűlt almapépet lazán beleforgatjuk.
  9. Az elősütött tésztára rámorzsoljuk a mézespuszedlit (nem kell nagyon apróra), és ráöntjük az almahabot.
  10. A tetejére reszeljük a csokis linzertésztát, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11517
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 16.

Ajánló

Mi melegen ettük fagyival, de ez már igazán túlzás volt, mert önmagában is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A látszat ellenére egyszerű, könnyű és nagyon finom. Az alap egy hagyományos linzertészta, rajta egy almás hab, kevés mézespuszedlivel feldobva, a tetején meg csokis linzertészta reszelve. Az elkészítés folyamatáról 17 fázisfotó itt található.

Hozzávalók

A linzerhez

Az almahabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...