r
Nosalty Logó

Almahabos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Almahabos linzer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almahabhoz

Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almahabhoz

Összesen 3893 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almahabhoz

Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    844.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 3893 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almahabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Almahab készítése:
  2. A hámozott almát kockára vágjuk és a vajon kisrugóssal kevergetve pürévé főzzük, őrölt fahéjjal ízesítjük, kihűtjük.
  3. Hozzákeverjük a durvára vágott dióbelet.
  4. A tojásfehérjékből kevés citromlével és a cukorral kemény habot verünk.
  5. Közvetlen a felhasználás előtt összekeverjük az almapürét a tojáshabbal.
  6. Tészta készítése:
  7. A túrótortánál leírtak szerint összegyúrjuk a linzertésztát.
  8. Kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát.
  9. Előmelegített sütőben elősütjük a tésztát (10 perc), majd a sütőből kivéve hűlni hagyjuk (ekkor állítjuk össze az almahabot).
  10. A langyos tésztára tesszük az almahabot.
  11. Az előmelegített sütőben takarékon sütjük készre a sütit.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 33321
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almahabos linzer
Harmathy Ildikó 313 recept

Elfogyott Vilmosom Mikulásra begyűjtött csokoládé-hegye, sütit kívánt. Alma volt itthon, dió és elhasználásra váró maradék tojásfehérje, töprengtem, mit süssek: almafelfújt, almás rizskoch....? Amikor megjött az üzenet: Maczaliné megreklamálta a túrótortám tésztáját. Ez el is döntötte a kérdést: linzertésztát kell készítsek. Haloványan emlékszem a régmúltból arra, amikor a linzertésztával bajaim voltak: vagy szét akart esni vagy nagyon kemény lett, de sajnos már nem emlékszem, mi volt a bajok oka. Ez a linzertészta akkor jó, ha kerül rá valami. Ha a linzert önmagában akarom feladni, akkor mindig teszek a tésztához olajos magvat (lásd: Diós ropogós).

Hozzávalók

A tésztához

Az almahabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...