r
Nosalty Logó

Ajváros lepénykenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Ajváros lepénykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    5456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1532 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 2918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát apró kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és az élesztővel. Hozzáadjuk a paprikát, ajvárt, 10 ek olajat és 200 ml langyos vizet. Sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
  2. A tésztát átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osszuk, lisztezett munkalapon kb. 1 cm-es vékony körré nyújtjuk. A lepényeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lefedve meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  3. Ujjainkkal mélyedéseket nyomkodunk a megkelt tésztába, majd óvatosan megkenjük a maradék olajjal, és megszórjuk a szezámmaggal. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5254
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha pikánsabban szeretnénk a lepénykenyerünket, ízesítsük az ajvárt ízlés szerint Erős Pistával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...