Ajváros lepénykenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
485
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2918
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
46.6g finomliszt170 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
-
2 kcal
-
11.2g ajvár9 kcal
-
18.6g víz0 kcal
-
8.9g olívaolaj79 kcal
-
1.3g szezámmag7 kcal
Összesen
272
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1128.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 909 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
485
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 113.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6769.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 5456 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 347.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1532 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
2918
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 630.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
-
500 g finomliszt
-
2 tk só
-
1 teáskanál cukor
-
1 tasak instant élesztő
-
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
-
120 g ajvár
-
12 ek olívaolaj
-
2 ek szezámmag
Elkészítés
- A paprikát apró kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és az élesztővel. Hozzáadjuk a paprikát, ajvárt, 10 ek olajat és 200 ml langyos vizet. Sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
- A tésztát átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osszuk, lisztezett munkalapon kb. 1 cm-es vékony körré nyújtjuk. A lepényeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lefedve meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
- Ujjainkkal mélyedéseket nyomkodunk a megkelt tésztába, majd óvatosan megkenjük a maradék olajjal, és megszórjuk a szezámmaggal. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5254
- Feltöltés dátuma: 2014. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha pikánsabban szeretnénk a lepénykenyerünket, ízesítsük az ajvárt ízlés szerint Erős Pistával.