Agyrém torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskóta
-
83g tojás104 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Málnaszósz
A lényeg!
-
53g gumicukor182 kcal
Krém
-
133g tej75 kcal
-
57 kcal
Összesen
755
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskóta
-
495g tojás623 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Málnaszósz
A lényeg!
-
320g gumicukor1094 kcal
Krém
-
800g tej448 kcal
-
343 kcal
Összesen
4528
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskóta
-
17.2g tojás22 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Málnaszósz
A lényeg!
-
11.1g gumicukor38 kcal
Krém
-
27.7g tej16 kcal
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
Összesen
159
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 690.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 166.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 539 micro
Összesen
755
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 125.2 g
Zsír
-
Összesen 63.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4144.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1368 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1237 mg
-
Nátrium 1072 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 846.2 g
-
Cukor 507 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 998.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 712 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 1386 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3235 micro
Összesen
4528
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Piskóta
- Kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, belehintjük a sütőport és homogén tésztává keverjük. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához adjuk.
- Két részletben sütjük. Előmelegített sütőben, lehetőleg szilikonos sütőpapíron, arra kevésbé ragad rá. :) Az első adag legyen több, és törekedjünk rá, hogy a tepsiben vékonyra süljön, jól terüljön el a tészta.
- A második adag az alja lesz a tortának, ez lehet vastagabb.
Málnaszósz
- A málnát turmixgépbe tesszük a cukorral és a zselatinporral (ha nem olvadt ki kellően, egy kis vizet is kíván), és egyenletes öntetté daráljuk. (Amennyiben a fogyasztó közönség nem szereti a magokat, átszűrjük.)
- Lassú tűzön főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
- A nagyobb piskótánkat jól megkenjük málnaszósszal, aztán feltekerjük, és hagyjuk pihenni. Ezután felkarikázzuk, és charlotte tortára jellemzően kibélelünk vele egy előre kiválasztott mély tálat. (pl. habüst, keverőtál)
A lényeg!
- A legfontosabb és legizgalmasabb hozzávalónkat megszabadítjuk a műanyag borításától, és belepakoljuk a piskótatekercsekkel kibélelt tálba, majd nyakon öntjük a maradék málnaszósszal. Ügyeljünk rá, hogy ellepje a szemeket a szósz. Mivel félig-meddig lebegni fognak, ezt nehéz lesz megállapítani. A lényeg, hogy maradjon hely a krémnek is.
Krém
- A tasakon feltüntetettek alapján megfőzzük a pudingot. Egyszerűbb, ha házi krémes port használunk, mert azt nem kell megfőzni.
- Ha megdermedt a puding, óvatosan elterítjük a málnaszószban úszó szemek tetején, a széléről haladva befelé. Ha tökéletesen be van fedve, mehet rá lassan, megfontoltan a többi krém is, de semmiképp se kezdjük el dúvad módon ráborítani, mert akkor összekeveredik a málnás réteggel.
- A krém után jön az alja-piskóta, aminek hagytunk egy-két centit, hogy tökéletesen illeszkedjen a tortánkra. (Én téglalap alakút sütöttem, ráterítettem a tálra, és körbevágtam, de lehet eleve kereket sütni.) Kicsit benyomkodjuk a széleit, hogy sehol se látszódjon ki a krém.
- Lefóliázva hűtőbe tesszük, és legalább 3 órát pihentetjük. Amikor megérkeznek a vendégek vagy az ünnepelt, kifordítjuk egy nagy tálra, és kedves mosollyal átnyújtjuk a nagy kést a mit sem sejtő kiválasztottnak. Muhahhahahahaaa...
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4152
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 19.
Ajánló
Kiváló Halloween sütemény. ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szeretem a szép süteményeket, és gyakran nézegetek képeket róluk... Innen jött a fő ötlet, ugyanis egyik nap olyanokat találtam, amiken a torták közepéből színes cukrok gurultak ki, amikor felvágták őket. Fantasztikus és művészi, de nem akartam egy az egyben lemásolni. Ezért hát elhatároztam, hogy az enyémből folyni is fog valami, ami finom és zamatos, de közben borzasztó látványt nyújt. Mire elkészült a művem, mindenki azt várta, hogy megérkezzen az áldozat, aki mit sem sejtve belevágja a kést... A hatás nem maradt el: "ebből a tortából néznek ráám!" :D