r
Nosalty Logó

Agyrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Agyrém torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Málnaszósz

A lényeg!

Krém

Összesen 755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Málnaszósz

A lényeg!

Krém

Összesen 4528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Málnaszósz

A lényeg!

Krém

Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4144.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    846.2 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    998.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    1386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3235 micro
Összesen 4528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Málnaszósz

A lényeg!

  • 320 g gumicukor (Kifejezetten szemgolyó alakú kell! Körülbelül 20 db)

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, belehintjük a sütőport és homogén tésztává keverjük. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához adjuk.
  2. Két részletben sütjük. Előmelegített sütőben, lehetőleg szilikonos sütőpapíron, arra kevésbé ragad rá. :) Az első adag legyen több, és törekedjünk rá, hogy a tepsiben vékonyra süljön, jól terüljön el a tészta.
  3. A második adag az alja lesz a tortának, ez lehet vastagabb.

Málnaszósz

  1. A málnát turmixgépbe tesszük a cukorral és a zselatinporral (ha nem olvadt ki kellően, egy kis vizet is kíván), és egyenletes öntetté daráljuk. (Amennyiben a fogyasztó közönség nem szereti a magokat, átszűrjük.)
  2. Lassú tűzön főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A nagyobb piskótánkat jól megkenjük málnaszósszal, aztán feltekerjük, és hagyjuk pihenni. Ezután felkarikázzuk, és charlotte tortára jellemzően kibélelünk vele egy előre kiválasztott mély tálat. (pl. habüst, keverőtál)

A lényeg!

  1. A legfontosabb és legizgalmasabb hozzávalónkat megszabadítjuk a műanyag borításától, és belepakoljuk a piskótatekercsekkel kibélelt tálba, majd nyakon öntjük a maradék málnaszósszal. Ügyeljünk rá, hogy ellepje a szemeket a szósz. Mivel félig-meddig lebegni fognak, ezt nehéz lesz megállapítani. A lényeg, hogy maradjon hely a krémnek is.

Krém

  1. A tasakon feltüntetettek alapján megfőzzük a pudingot. Egyszerűbb, ha házi krémes port használunk, mert azt nem kell megfőzni.
  2. Ha megdermedt a puding, óvatosan elterítjük a málnaszószban úszó szemek tetején, a széléről haladva befelé. Ha tökéletesen be van fedve, mehet rá lassan, megfontoltan a többi krém is, de semmiképp se kezdjük el dúvad módon ráborítani, mert akkor összekeveredik a málnás réteggel.
  3. A krém után jön az alja-piskóta, aminek hagytunk egy-két centit, hogy tökéletesen illeszkedjen a tortánkra. (Én téglalap alakút sütöttem, ráterítettem a tálra, és körbevágtam, de lehet eleve kereket sütni.) Kicsit benyomkodjuk a széleit, hogy sehol se látszódjon ki a krém.
  4. Lefóliázva hűtőbe tesszük, és legalább 3 órát pihentetjük. Amikor megérkeznek a vendégek vagy az ünnepelt, kifordítjuk egy nagy tálra, és kedves mosollyal átnyújtjuk a nagy kést a mit sem sejtő kiválasztottnak. Muhahhahahahaaa...
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4152
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 19.

Ajánló

Kiváló Halloween sütemény. ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a szép süteményeket, és gyakran nézegetek képeket róluk... Innen jött a fő ötlet, ugyanis egyik nap olyanokat találtam, amiken a torták közepéből színes cukrok gurultak ki, amikor felvágták őket. Fantasztikus és művészi, de nem akartam egy az egyben lemásolni. Ezért hát elhatároztam, hogy az enyémből folyni is fog valami, ami finom és zamatos, de közben borzasztó látványt nyújt. Mire elkészült a művem, mindenki azt várta, hogy megérkezzen az áldozat, aki mit sem sejtve belevágja a kést... A hatás nem maradt el: "ebből a tortából néznek ráám!" :D

Hozzávalók

Piskóta

Málnaszósz

A lényeg!

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...