r
Nosalty Logó

Áfonyás málnás meggyes márványos piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Áfonyás málnás meggyes márványos piskóta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1055
Kalória
15.5g
Fehérje
122.4g
Szénhidrátok
57.6g
Zsír
116.6g
Víz
225.1g
Koleszterin
4.1g
Rost
69.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1055 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    116.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1055 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    230.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3370.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.7 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    466.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1605 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1466 micro
Összesen 4214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kis cukorral jó kemény habot verünk. Betesszük a hűtőbe.
  2. A sütőt előmelegítjük, alul-felül sütés, 175 fokra.
  3. Egy nagy tálban a tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd alisztet összemorzsoljuk a margarinnal, és ezt is beletesszük. Csipet só is kell, hogy kiemelje az édes ízt. Jól összekeverjük. Ha túl kemény, tehetünk bele meggylevet vagy tejet.
  4. Óvatosan belekeverjük a habot, nehogy összetörjön.
  5. Kettéválasztjuk a tésztát.
  6. Az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
  7. Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük. Majd egy evőkanál segítségével úgy rakjuk kanalanként a tésztát, mint egy sakktáblát. Egy fehér,egy barna. Egy rétegben. Jó nagy adagokat, nem túl szorosan, hogy legyen helye növekedni.
  8. Ahol a két szín találkozik, oda bátran rakjuk a friss gyümölcsöt. Nem kell félni, nem fog a két szín összefolyni! Bármilyen idénygyümölcs jó hozzá, ez most áfonyás piros gyümölcsös, de pl. sárgabarackkal is nagyon finom. (Télen naranccsal készítem, ekkor a narancs héját is belereszelem.)
  9. Ha kihűlt, előveszünk egy normál pogácsaszaggatót, és ennek segítségével hold formákat szaggatunk belőle. Vagyteljesen simán kockára vágjuk, és porcukorral díszítjük.Tálalható még jóféle meggyes, málnás joghurttal vagy lekvárral is.
  10. Bezsebeljük a dicséretet.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Kicsik voltak a fiaim, mikor ezt a receptet a TV-ben láttam. Megsütöttem. Sikere volt!! Kicsit az évek során változtattam rajta. Idén végre a kisebbik fiam - aki most 20 éves - elmesélte, hogy ők a bátyjával évekig nem tudták azt, hogy a Manóba nem folyik össze a két szín... Hát így... Most már ők is meg tudják sütni.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!