Áfonyás galette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
18g vaj131 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
20g író8 kcal
A töltelékhez
-
83g áfonya48 kcal
-
8g barna cukor32 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Tetejére
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g tej1 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
Összesen
439
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
110g vaj789 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
120g író48 kcal
A töltelékhez
-
500g áfonya285 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
Összesen
2629
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
9.5g vaj68 kcal
-
26g finomliszt94 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g barna cukor7 kcal
-
10.4g író4 kcal
A töltelékhez
-
43.3g áfonya25 kcal
-
4.3g barna cukor16 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
Tetejére
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0.9g tej0 kcal
-
1.7g barna cukor7 kcal
Összesen
227
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 99.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
439
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 100.6 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1455.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.6 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 599.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 861 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 828 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 674 micro
Összesen
2629
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g finomliszt
-
1 csipet só
-
20 g barna cukor
-
120 ml író
A töltelékhez
-
500 g áfonya
-
50 g barna cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
-
2 ek barna cukor
Elkészítés
A tésztához
- A vajat kockákra vágjuk, majd a liszttel, cukorral és sóval eldolgozzuk. Hozzáadjuk az írót, és sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
- A tésztát átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, golyókká formázzuk, majd lisztezett munkalapon körülbelül 15 cm-es átmérőjű köröket nyújtunk.
A töltelékhez
- Az áfonyát megmossuk, hagyjuk lecsöpögni, majd elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal. Az áfonyát elosztjuk a tésztalapokra, a szélét körben az áfonyára hajtjuk, enyhén rányomkodjuk.
Tetejére
- A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A széleit megkenjük a tejjel elkavart tojássárgájával, és megszórjuk cukorral.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 839
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 01.
Ajánló
Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk egy gombóc vaníliafagylalttal vagy tejszínnel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy folyóiratban akadtam erre a receptre. Megtetszett, elkészítettem, és nagyon nagy sikere volt.