A tökéletes torta-piskótaalap recept mintával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
19g margarin137 kcal
-
42g tej23 kcal
-
4g vaníliaaroma0 kcal
-
35 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
617
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
115g margarin825 kcal
-
250g tej140 kcal
-
25g vaníliaaroma0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
3707
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
24.3g finomliszt88 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
17.8g tojás22 kcal
-
24.3g porcukor94 kcal
-
9.3g margarin67 kcal
-
20.2g tej11 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
299
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.2 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
617
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63 g
Zsír
-
Összesen 143.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2537.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 445 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 1109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 541.1 g
-
Cukor 311 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 202.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 614 mg
-
Retinol - A vitamin: 1193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 702 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1028 micro
Összesen
3707
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
299
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
300 g finomliszt
-
2.5 teáskanál sütőpor
-
0.3 teáskanál só
-
4 db tojás
-
300 g porcukor
-
115 g margarin
-
250 ml tej
-
5 teáskanál vaníliaaroma
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra, két 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki. Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.
- Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
- Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább, ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
- A tésztát két formába töltjük, ezután ha mintázni szeretnénk, cseppentsünk bele szétszórva pár csepp ételfestéket, kuszáljuk szét a pálcával majd a közepéből indulva húzgáljunk ki a szélei felé hosszú sugarakat. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.
- 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7476
- Feltöltés dátuma: 2022. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept
Előfordulhat az alulról erősebben sugárzó hőtől, hogy alulról befelé púposodik a piskóta alja, ilyenkor ne essünk pánikba, csak tetejével lefelé helyezzük sütőpapírra és tegyünk rá nehezéknek egy tányért, így hagyjuk hűlni. A puklinak nyoma sem lesz! :)