r
Nosalty Logó

A tökéletes torta-piskótaalap recept mintával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Picipiros
A tökéletes torta-piskótaalap recept mintával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

617
Kalória
10.5g
Fehérje
90.2g
Szénhidrátok
23.9g
Zsír
33.7g
Víz
120g
Koleszterin
1.4g
Rost
51.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    143.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2537.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 3707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, két 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki. Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.
  2. Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
  3. Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább, ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
  4. A tésztát két formába töltjük, ezután ha mintázni szeretnénk, cseppentsünk bele szétszórva pár csepp ételfestéket, kuszáljuk szét a pálcával majd a közepéből indulva húzgáljunk ki a szélei felé hosszú sugarakat. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.
  5. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Előfordulhat az alulról erősebben sugárzó hőtől, hogy alulról befelé púposodik a piskóta alja, ilyenkor ne essünk pánikba, csak tetejével lefelé helyezzük sütőpapírra és tegyünk rá nehezéknek egy tányért, így hagyjuk hűlni. A puklinak nyoma sem lesz! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Az 5 legolcsóbb feltét az édes gofrira, (nem csak) hó...

A gofri azért szuper édesség, mert elképesztő gyorsan kikeverhetjük a tésztáját, megsüthetjük a kis gofrisütőnkben, majd mehetnek is rá a feltétek: na de mi van akkor, ha követeli otthon a család az édességet, de hó vége van, és nincs otthon se eprünk, se drága mogyorókrémünk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!