r
Nosalty Logó

10 perces linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
10 perces linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.1 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1560 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 4554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 434 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. A lisztet, a csipet sót és a hűtőből kivett, hideg vajat tálba tesszük, és elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat és a sütőport. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk hőjétől.
  4. Ha összeállt a tészta,nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, majd tetszés szerinti formával szúrjuk ki. Tipp: Tepsi méretű sütőpapíron nyújtsuk a tésztát. Azon is szúrjuk ki. A fölösleges tésztadarabokat szedjük ki. Így nem kell mozgatni. Ha ragadna a tészta, vékonyan lisztezzük. Vagy tegyük hűtőbe.
  5. Sütőpapíron süssük 170 fokon 10 percig. Ne barnítsuk meg!! Szinte fehérnek kell maradni. Ha kiveszitek, lágynak fog tűnni, de ne aggódjatok! Ahogy hűl, úgy dermed.
  6. Ha kihűlt, lekvárral ragasszunk össze 2 darabot. :) Pár perc múlva már porhanyós lesz. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 1137
  • Tegnapi nézettség: 398
  • 7 napos nézettség: 2032
  • Össznézettség: 574017
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

10 perces. 10 perc alatt összeállítható a tészta, 10 perc alatt megsül, 10 perc alatt össze tudjuk ragasztgatni őket, és kb. 10 perc alatt el is tűnik a tálcáról! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...